Woonlandschap De Leyhoeve Tilburg

Een appartement dat met je woonwensen en zorgbehoefte meegroeit? Het bestaat, in Tilburg. Woonlandschap de Leyhoeve dankt een goed deel van zijn flexibiliteit aan de Knauf BoWall wanden. De geïntegreerde kabelgoten maken elke aanpassing zeer eenvoudig.

Woningen die kunnen meebewegen

Op de toekomst voorbereid

Samen oud worden. Het is niet elk echtpaar gegeven. Soms worden mensen gedwongen apart te gaan wonen, bijvoorbeeld als een van de twee ziek wordt en niet meer thuis kan worden verzorgd. Bij woonlandschap De Leyhoeve in Tilburg is dat anders. De appartementen groeien met je mee, kunnen worden aangepast aan elke zorgbehoefte. Dat voorkomt noodgedwongen en vooral ongewenste scheidingen.

Aanpassen in een handomdraai

Voor het concept dat hij had bedacht had opdrachtgever Roozen van Hoppe flexibele wanden nodig waar niet in gehakt en gebroken hoeft te worden als contactdozen of datapunten moeten worden verplaatst. Hij stuitte op de BoWall wanden van Knauf. De keuze was snel gemaakt, BoWall Base moest het worden. De wand past perfect in het concept van Leyhoeve. Het systeem bestaat uit een gewone metalen staanderwand die is opgebouwd op een flexibele plint waarin alle leidingen voor data en elektriciteit zijn opgenomen. De plint is afgedekt met een klikpaneel dat gemakkelijk is open te maken. Het is daardoor een koud kunstje om voorzieningen als camerabewaking, detectie- en alarmsystemen, koordbeveiliging en dergelijke toe te voegen of te verplaatsen. 

Elke plaat zijn specialiteit

Muller Complete Afbouw plaatste alle wanden in Leyhoeve. Het bedrijf uit Eindhoven monteerde de flexibele plintgoot in verschillende systemen. De binnenwanden zijn allemaal met gewone Knauf A-gipsplaten gemaakt. Speciale Knauf platen zijn er ook gebruikt. De watervaste H2-plaat bijvoorbeeld, daar zijn de wanden in de natte ruimtes mee beplaat. Voor de leidingschachten gebruikte Muller Complete Afbouw Knauf DF-platen om 60 minuten brandvertragende wanden te maken. Die brandwerende plaat is ook toegepast bij de brandvertragende plafonds. 

Rustig en brandveilig

Voor de scheidingswanden met de gangen en de woningscheidende wanden is de Knauf A-plaat gecombineerd met Knauf Diamond Board. Dat was nodig vanwege de geluidsisolatie en de brandveiligheid/stootvastheid. De BoWallgoot is niet van invloed op de akoestische en brandwerende prestaties. De wanden voldoen op beide vlakken ruimschoots aan het Bouwbesluit. En dankzij de stevige Diamond Board kan hij ook nog eens tegen een stootje.

Verhuizen hoeft niet meer

Met het hele pakket Knauf wanden en plafonds zijn de bewoners van Woonlandschap de Leyhoeve verzekerd van een rustige en veilige woonomgeving. En dankzij de geïntegreerde BoWall-goten kunnen ze in hun appartementen blijven wonen, ook als het voor de gezondheid en verzorging nodig is om de woning drastisch aan te passen. Dat is zo gedaan, en zonder dat dat voor veel overlast zorgt. Zo hoort dat.

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Hardheid

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97

Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht