Sluit
Menu

Renovatie woonboerderij Wekerom

14 februari 2020

Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren.

Bij de renovatie van deze oude woonboerderij in het Gelderse Wekerom was het de wens van de eigenaar om de bovenverdieping aangenaam bewoonbaar te maken. Er is gekozen om de vloer te voorzien van een Knauf Brio droge dekvloer, waar rechtstreeks leidingsleuven in zijn gefreesd ten behoeve van een vloerverwarmingssysteem.

Brio als basis voor vloerverwarming

Een Brio droge dekvloer is geschikt als basis voor het infrezen van vloerverwarming. De eigenschappen van de Brio platen zorgen dat dit een zeer efficiënt systeem is om in bijvoorbeeld renovatie van woningen en kantoren toe te passen. De verwerking is erg prettig, door de homogene gipsvezelplaat. Hierdoor blijft de plaat ook tijdens het frezen stabiel.

Vruchtbare samenwerking

In dit project heeft EasyWarm, eveneens uit Wekerom, de leidingsleuven in de Brio dekvloer gefreesd. EasyWarm is al 15 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen en installeren van vloerverwarmingssystemen. In samenwerking hebben wij onze Brio dekvloeren succesvol getest op de stabiliteit en verwerkbaarheid bij het toepassen van vloerverwarming.

Duurzaam comfort

Vloerverwarming is een duurzame oplossing voor meer wooncomfort. Het systeem is namelijk perfect aan te sluiten op een energie-efficiënte warmtepomp. De lage temperatuurverwarming zorgt ervoor dat de bovenverdieping in de boerderij in het stookseizoen continu op een aangename temperatuur is.

 

Meer weten

Martin Tichelaar

Commercieel Technisch Adviseur Droge Afbouwsystemen 
Regio Midden