BIM

Steeds meer partijen in de bouw ontdekken dat het werken met een Bouw Informatie Model (BIM) vele voordelen biedt.

Eén centraal model

In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces wordt er tijdens het BIM-proces in één model gewerkt. Aan dit bestand worden alle data gekoppeld die nodig zijn voor het ontwerpen, analyseren, bouwen en beheren van een bouwwerk. Dit model wordt gebruikt door alle betrokken partijen. Zij beschikken dus te allen tijde over dezelfde gegevens (zoals tekeningen, berekeningen, gebouwdimensies, rapporten en verslagen).

Efficiënter werken

Het bouwwerk komt in al zijn levensfasen eerst digitaal tot ‘leven’ voordat het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Hierdoor kunnen fouten vroegtijdig aan het licht komen en faalkosten worden gereduceerd. Alle partijen kunnen zien waar de knelpunten zich bevinden (clash detectie).

Het BIM-model wordt opgebouwd uit 3D-elementen, waarbij elk element een eigen lengte, breedte en hoogte heeft. Hierdoor kan snel inzicht in hoeveelheden worden verkregen.

Traditioneel worden bouwtekeningen nog met de hand ingekleurd. In de BIM-software is dit met een druk op de knop te realiseren. Hierdoor wordt tijdwinst behaald en fouten tot een minimum beperkt.

Over BIM

Het BIM-model is een complete digitale maquette, waarin alle afzonderlijke partijen hun eigen onderdeel in het virtuele bouwwerk zetten. Het bouwwerk komt in al zijn levensfasen eerst digitaal tot 'leven' voordat het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Hierdoor kunnen fouten vroegtijdig aan het licht komen. Wat uiteindelijk leidt tot lagere faalkosten en een efficiënter bouwproces.


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer | Privacy | Voorwaarden

Colofon
Website door Zicht