Knauf Bowall

Een slimme wand

Knauf BoWall is een wandsysteem. Het is een installatiewand die altijd aan te passen is naar de eisen van de gebruiker en geschikt is voor alle soorten bouw. Knauf BoWall bestaat uit een wand, een basisinstallatie en een geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. Hiermee is de gehele wand aan beide zijden en op elk moment bereikbaar en maakt het mogelijk om schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling te plaatsen of te vervangen, zonder de wand te openen. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt. Vandaar dat we het een slimme wand noemen.

Waarom Knauf BoWall?

Omdat oude bouwmethodes niet meer voldoen. Het moet sneller, kostenefficiënter en meer dan ooit wordt de totale levenscyclus betrokken bij het ontwerpproces en de materiaalkeuze. Gebouwen maken in hun leven minstens drie gebruikstransformaties mee en elke ruimte wordt doorgaans eens in de drie jaar aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Het Knauf BoWall wandsysteem is het antwoord op deze eisen en evolueert met het gebruik mee. Het systeem biedt voordelen voor iedereen die bij een bouwproject is betrokken. Van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en architecten tot uitvoerende partijen als installateurs en afbouwers.

Bekijk de video

Voordelen BoWall

  • Flexibiliteit in het ontwerp
  • Forse besparing op arbeid en transporttijd doordat bouwen en installeren wordt ontkoppelt
  • Lagere investeringskosten op afbouw en installaties
  • Lagere exploitatiekosten doordat installatie-aanpassingen snel en eenvoudig zijn uit te voeren
  • Makkelijk uitstellen van de keuze van wandinstallaties > just-in-time
  • Lagere faalkosten

Uitvoeringen

De BoWall heeft twee gootuitvoeringen: TOP of BASE. Bij het TOP systeem bevindt de goot zich bovenaan de wand, of onder het (verlaagde) plafond. Bij het BASE systeem is de goot onderaan de wand, op vloerniveau, ingebouwd. Daarnaast hebben we de varianten CAVE, MATCH en LINK ontwikkeld.

Knauf BoWall Flow

BoWall Flow is een wandsysteem voor klimaatbeïnvloeding via de wand. Dit systeem wordt bijvoorbeeld toegepast in schoolgebouwen. In combinatie met een ingenieus, CO2 gestuurd klimaatsysteem waarbij de gangen op overdruk worden gebracht, wordt schone, voorverwarmde lucht via de wand in het lokaal ingebracht.

Rekentool

Bereken snel en eenvoudig wat de kostenvoordelen zijn met BoWall ten opzichte van conventioneel bouwen.

Naar rekentool

Systeemwijzer

Bekijk welk systeem het beste aansluit bij je wensen en alle informatie, gebaseerd op je systeemkeuze. 

Naar systeemwijzer


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht