Knauf Brio met vloerverwarming

Meer wooncomfort én een verduurzaming van de bestaande woning. Knauf Brio vloerelementen zijn zeer geschikt als basis voor lage temperatuur vloerverwarming. Met de unieke voordelen van de Brio droge dekvloer wordt een woningrenovatie écht interessant!

Vloerverwarming

Knauf Brio vloerelementen zijn zeer geschikt als basis voor nieuw aan te brengen vloerverwarming, of als draagkrachtige laag bovenop een vloerverwarmingssysteem. Met vloerverwarming is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur een gebouw comfortabel te verwarmen. Dit kan zeer energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp. De massieve Brio elementen verdelen de warmte zeer efficiënt en zorgen bovendien voor een stabiele en vlakke dekvloer, geschikt voor vrijwel elke vloerafwerking.

Vloerverwarming direct in de droge dekvloer

Knauf Brio elementen van 23 mm bieden een zeer stabiele basis voor het infrezen van leidingen voor een vloerverwarmingssysteem. Door de massieve opbouw van de Brio elementen, is de dekvloer geschikt om leidingen van maximaal 14mm in te frezen. Na het aanbrengen van het leidingwerk, worden de leidingsleuven afgedicht met Knauf Uniflott. Hiermee wordt de strakke dekvloer hersteld en geschikt gemaakt voor vrijwel elke vloerafwerking.

Voordelen:

  • Massieve gipsvezelplaat is gemakkelijk te frezen
  • Uitstekende stabiliteit na het aanbrengen en afdichten van leidingsleuven
  • Gipskern biedt zeer goede warmteverdeling
  • Lichtgewicht systeem met beperkte opbouwhoogte

Lees meer over de mogelijkheden in de brochure Knauf Brio droge dekvloeren.