Hergebruik zit in ons DNA
Wij streven naar een betere wereld voor de huidige en toekomstige generaties. Efficiënt gebruik van grondstoffen en de toenemende industriële bouw (sneller en efficiënter) vragen om circulaire oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld Knauf Circulaire Bouwsystemen, waarmee we in staat zijn om gebruikte wanden te hergebruiken in nieuwe gebouwen. Door de oneindige recyclemogelijkheden is ook het gips in veel van onze producten een duurzame oplossing.
Samenwerking met New Horizon
Om onze circulariteitsvisie om te zetten naar werkelijkheid werken we samen met New Horizon, zij oogsten gebouwen via het ‘urban mining’ principe. New Horizon doet dit m.b.v. gebouwen die door de markt als ‘donorgebouw’ worden geschonken.
Milieuclassificatie: DUBOkeur® certificaat
Het Knauf Hybride Circulair wandsysteem heeft een 25% lagere milieubelasting, wat als milieubewuste keuze wordt bevestigd met het DUBOkeur® certificaat. Het DUBOkeur® merk wordt uitsluitend toegekend aan producten die aan de hoogste milieuclassificaties voldoen.
Week van de Circulaire Economie
In de week van de Circulaire Economie (7-12 februari 2022) heeft onze Manager Techniek Bauke Geuzebroek meegedaan aan een podcast van Duurzaam Gebouwd over het materialenpaspoort. Deze podcast vind je op deze pagina en hier vind je het complete verslag van het rondetafelgesprek over Circulair Bouwen waar hij aan deelnam namens Knauf.
Project met circulaire wanden
Het Bajeskwartier wordt Amsterdams meest duurzame en groene buurt voor wonen, werken, leren en recreëren. Knauf leverde daar een bijdrage aan met circa 4000 m2 circulaire gipsplaten voor de wanden van de school Spinoza20first en de aangrenzende sporthal Bajeskwartier.
Nieuwe gerecyclede emmers
Knauf zet zich in voor een duurzame toekomst. De vernieuwde gerecyclede verpakkingen voor de 20 kg emmers van Knauf Betokontakt, Knauf Uniflott Finish, Knauf Finishpasta en Knauf StucPasta zijn hier een goed voorbeeld van.
Grondstof gips: oneindig te recyclen
Gips is oneindig recyclebaar met behoud van eigenschappen. Dit kan betekenen dat de gipsplaten die een plafond- en wandmonteur jaren geleden in een pand heeft aangebracht, na sloop en recycling later door een stukadoor als nieuw pleisterwerk worden aangebracht. Door grondstoffen efficiënt te gebruiken dragen wij bij aan een circulaire economie.
Blog: circulair bouwen uitgelegd
Circulair bouwen wordt vaak genoemd als sleutel tot een duurzamere toekomst. De focus op alle levensfases van een bouwwerk, komt in de sector geleidelijk op gang. Wat is circulair bouwen precies en wat betekent het voor een bouwproces? In dit blog kijken we naar de verschillende aspecten van circulariteit en de gevolgen voor de manier waarop we bouwen.