Digitalisering

We zetten in op verdere digitalisering van de bouw

Bij Knauf zijn we ervan overtuigd dat verdere digitalisering de bouwsector vooruit zal helpen. Digitalisering is een 'game changer' in alle industrieën. Als wereldwijde koploper in de bouwmaterialenindustrie, hebben we onszelf de ambitie gesteld om ook een digitale koploper te worden en daarmee een standaard te zetten voor de bouwindustrie.

Ontzorgen

De digitale aandachtsgebieden zijn Building Information Modelling (BIM) en Digital Customer Interaction (DCI). DCI verwijst naar alle digitale oplossingen voor klanten. Zodat de klant in het bestelproces ontzorgt wordt en zich kan focussen op waar hun business impact kan maken voor hun klanten.

Efficiënt ontwerpproces met BIM

Wat betreft BIM, adviseren we klanten in het BIM-model en leveren we data aan. Zo kunnen we met elkaar nadenken over de juiste producten & systemen  voordat de bouw begint. Door op deze manier efficiënter en effectiever te werken in elke bouwfase, spelen we ook in op duurzame bouw, want we dringen op deze manier verspilling terug en er zijn daardoor minder grondstoffen nodig.

Knauf Planner Suite. Snel. Eenvoudig. Up-to-date.

Onze nieuwste ontwikkeling binnen dit vraagstuk is de Knauf Planner Suite. Een digitaal platform dat essentiële waarde toevoegt aan het ontwerpproces, zowel als webapplicatie beschikbaar, alsook te importeren in BIM software. De Planner Suite is ontwikkeld voor alle partijen in de bouwketen die werken aan het ontwerpen en plannen van een project, zoals architecten, aannemers, BIM specialisten, verwerkers, etc. Met de verdere digitalisering van de bouw vinden we het belangrijk dat we onze klanten eenvoudig, volledig en altijd up-to-date van informatie voorzien.

Infographic Knauf BIM