Gebruik Adobe Analytics

1. Reikwijdte van de verwerking van persoonsgegevens

Wij maken gebruik van de analysedienst Adobe Analytics die wordt aangeboden door Adobe Inc, 345 Park Avenue, San Jose, CA 95110-2704, USA en zijn vertegenwoordiger in de EU, Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Republiek Ierland (hierna: Adobe). Voor dit doel plaatst Adobe een cookie op uw computer. Hiermee kunnen persoonsgegevens worden opgeslagen en geanalyseerd, met name de activiteit van de gebruiker (met name welke pagina's zijn bezocht en op welke elementen is geklikt), alsmede apparaat- en browserinformatie (met name het IP-adres en het besturingssysteem).

Voor meer informatie over hoe Adobe gegevens verwerkt, klik hier: https://www.adobe.com/nl/privacy.html

2. Doel van de gegevensverwerking

De verwerking van persoonsgegevens van gebruikers door Adobe Analytics stelt ons in staat het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren. Door de verkregen gegevens te evalueren, kunnen wij informatie samenstellen over het gebruik van afzonderlijke onderdelen van ons aanbod. Dit helpt ons om onze website voortdurend te verbeteren en ook in dit kader om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

3. Rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens

De rechtsgrondslag voor de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers is de toestemming van de gebruiker overeenkomstig artikel 6, lid 1, zin 1, onder a), DSGVO.

4. Duur van de opslag

Uw persoonsgegevens worden bewaard zolang als nodig is om de in dit privacybeleid beschreven doeleinden te vervullen of zolang als de wet dat voorschrijft, bijvoorbeeld voor fiscale en boekhoudkundige doeleinden.

5. Mogelijkheid van bezwaar en verwijdering

U hebt het recht om uw toestemming voor de verwerking van uw persoonsgegevens te allen tijde in te trekken. De rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming reeds is uitgevoerd tot het moment van de intrekking, wordt niet beïnvloed door de intrekking van de toestemming.

U kunt voorkomen dat Adobe uw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt door te voorkomen dat cookies van derden op uw computer worden opgeslagen, de "Do Not Track"-functie van een ondersteunende browser te gebruiken, de uitvoering van scriptcode in uw browser uit te schakelen of een scriptblocker zoals NoScript (https://noscript.net/) of Ghostery (https://www.ghostery.com) in uw browser te installeren.

U kunt zich afmelden voor het gebruik van uw persoonlijke informatie door Adobe door deze link te volgen: https://www.adobe.com/nl/privacy/opt-out.html.

Klik hier voor meer informatie over opt-out en het verwijderen van gegevens van Adobe: 
https://www.adobe.com/nl/privacy.html.

6. Categorieën persoonsgegevens

Klantgegevens, in het bijzonder contactgegevens, zoals telefoon- en e-mailgegevens, contactgeschiedenis, alsmede andere gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van het contract.

Bezoekers en gebruikers van het online aanbod.

In het navolgende worden de betrokkenen ook wel gezamenlijk "gebruikers" genoemd.

Soorten verwerkte gegevens:

Contactgegevens (bijv. e-mail, telefoonnummers), inhoudsgegevens, contractgegevens (bijv. onderwerp van contract, klantencategorie), gebruiksgegevens (bijv. bezochte webpagina's, geklikte links, interesse in inhoud, toegangstijden), meta/communicatiegegevens (bijv. apparaatinformatie, IP-adressen).