Sluit
Menu

Knauf Bowall

Ruimte voor verandering

Knauf BoWall: het flexibele wandsysteem dat elke nieuwe installatie mogelijk maakt

Knauf BoWall is een wandsysteem. Het is een installatiewand die altijd aan te passen is naar de eisen van de gebruiker en geschikt is voor alle soorten bouw. Knauf BoWall bestaat uit een wand, een basisinstallatie en een geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. Hiermee is de gehele wand aan beide zijden en op elk moment bereikbaar en maakt het mogelijk om schakelaars, lampen, verwarming, water en databekabeling te plaatsen of te vervangen, zonder de wand te openen. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt. Vandaar dat we het een slimme wand noemen.

Waarom Knauf BoWall?

Omdat oude bouwmethodes niet meer voldoen. Het moet sneller, kostenefficiënter en meer dan ooit wordt de totale levenscyclus betrokken bij het ontwerpproces en de materiaalkeuze. Gebouwen maken in hun leven minstens drie gebruikstransformaties mee en elke ruimte wordt doorgaans eens in de drie jaar aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Het Knauf BoWall wandsysteem is het antwoord op deze eisen en evolueert met het gebruik mee. Het systeem biedt voordelen voor iedereen die bij een bouwproject is betrokken. Van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en architecten tot uitvoerende partijen als installateurs en afbouwers.

Bekijk de video

Voordelen BoWall

  • Flexibiliteit in het ontwerp
  • Forse besparing op arbeid en transporttijd doordat bouwen en installeren wordt ontkoppelt
  • Lagere investeringskosten op afbouw en installaties
  • Lagere exploitatiekosten doordat installatie-aanpassingen snel en eenvoudig zijn uit te voeren
  • Makkelijk uitstellen van de keuze van wandinstallaties > just-in-time
  • Lagere faalkosten

Uitvoeringen

De BoWall heeft twee gootuitvoeringen: TOP of BASE. Bij het TOP systeem bevindt de goot zich bovenaan de wand, of onder het (verlaagde) plafond. Bij het BASE systeem is de goot onderaan de wand, op vloerniveau, ingebouwd. Daarnaast hebben we de varianten CAVE, MATCH en LINK ontwikkeld.

Knauf BoWall Flow

BoWall Flow is een wandsysteem voor klimaatbeïnvloeding via de wand. Dit systeem wordt bijvoorbeeld toegepast in schoolgebouwen. In combinatie met een ingenieus, CO2 gestuurd klimaatsysteem waarbij de gangen op overdruk worden gebracht, wordt schone, voorverwarmde lucht via de wand in het lokaal ingebracht.