Sluit
Menu

Praktische informatie over gereedschappen en materialen


Cellenbetonnagels
Voor het vastzetten van muurankers op cellenbetonblokken. Deze nagels of spijkers zijn vrij zacht waardoor ze krom het blok in gaan. Zo wordt de verbinding extra stevig.


Cellenbetonzaag
Lange zaag met grove tanden voor het zagen van cellenbetonblokken.


Lijmschopje
Voor het lijmen van cellenbetonblokken met Fix & Finish. Werkt erg prettig en zorgt voor een perfecte verdeling van de lijm.


Muurankers
Voor het vastzetten van bijvoorbeeld cellenbetonblokken aan een bestaande muur. Tip: maak een uitsparing in het blok dat je op het muuranker zet. Dan sluiten de blokken beter op elkaar aan.


Slagpluggen
Een nagel en plug in een. Voor de snelle bevestiging van bijvoorbeeld een muuranker op een steenachtige of betonnen ondergrond.

 

  

Vraag & antwoord

Wanneer gebruik je een stellat?

Antwoord:

Een stellat is een plank waartegen je bijvoorbeeld een muurtje bouwt. Dit is een handig hulpmiddel om recht te bouwen. En je kan de maatverdeling erop uitzetten.

Hoe moet ik een loodlijn zetten?

Antwoord:

Met een waterpas. Tip: wil je zeker weten dat je waterpas werkt? Zet hem op de ondergrond en kijk goed waar de libel staat. Draai nu de waterpas om. Staat de libel op dezelfde plaats, dan werkt de waterpas goed.

Hoe plaats je een muuranker?

Antwoord:

Bekijk de instructievideo Muurtje bouwen? Hierin laat klusser Theo zien hoe je een muuranker plaatst.

Hoe plaats je een hoekbeschermer?

Antwoord:

Bekijk de instructievideo Muurtje bouwen?. Hierin laat klusser Theo zien hoe je een hoekbeschermer plaatst.

Wat is halfsteensverband?

Antwoord:

Onderling verband waarbij de naden niet in een lijn doorlopen. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt scheuren.

Wanneer gebruik je een kunststof u-profiel?

Antwoord:

Voor het plaatsen van muurtje van cellenbetonblokken bijvoorbeeld als scheidingswand. Dit is een handig hulpmiddel om de blokken op een rechte lijn te plaatsen.

Kan ik in een keer een muur bouwen tot aan het plafond?

Antwoord:

Met Fix & Finish kan dit. Fix & Finish is namelijk een gipsgebonden blokkenlijm, die snel droogt. Zodat je achter elkaar door kan bouwen. Dat kan met cementgebonden blokkenlijmen niet. Zeker bij een klein muurtje zoals douchewand is dit erg handig.