De ideale badkamer is voor iedereen anders, ook voor Knauf medewerkers

Elke persoon heeft zijn eigen ideeën over de ideale badkamer. Voor de één staat optimaal gebruiksgemak centraal, voor een ander is comfort weer erg belangrijk. Welke keuzes iemand maakt rondom een badkamerverbouwing, is afhankelijk van zijn wensen, het beschikbare budget en de bouwtechnische mogelijkheden van de woning. 

Angelo Roomenburg en Bauke Geuzebroek, beiden werkzaam bij Knauf, zitten allebei in verschillende fases van een badkamerverbouwing. Wat zijn hun wensen en eisen en welke keuzes maken zij, wat is hun ideale badkamer?
Bij Angelo is de klus onlangs afgerond. Bauke is nog lang niet zover, bij hem worden op dit moment tekeningen gemaakt door een architect. Het gaat hier dan ook niet om een verbouwing, maar om een uitbouw van de ruimte en vervolgens een complete vernieuwing van de badkamer. Twee verschillende klussen, met elk hun eigen uitdagingen.  

Ruimte is een belangrijke wens

De badkamer van Angelo is volledig verbouwd. Hij vertelt: “We hebben hem helemaal gestript en vervolgens opgebouwd vanaf de steenachtige ondergrond. De oude badkamer was zwaar gedateerd. Met het oog op de geboorte van onze kleine over enkele weken, wilden we toch ook graag een inloopdouche erin hebben.” Praktische wensen dus wat betreft de inrichting van de ruimte in de badkamer.

Ruimte is ook een belangrijk aspect bij de verbouwing van de badkamer van Bauke. “Wij wonen in een oud huis, uit de jaren ’30. De badkamer van de vorige bewoners hebben we laten zitten omdat er een bad in zat. Dat was toen handig omdat de kinderen nog erg jong waren. Maar hij is erg gedateerd, met elementen uit de jaren ’60 en ’70. Omdat de ruimte vrij klein is, willen we uitbouwen en daarna een volledig nieuwe badkamer plaatsen. We zouden er eigenlijk met ons gezin van vijf tegelijk in willen, voor ons is dat erg belangrijk. Onze ideale badkamer heeft genoeg ruimte voor het hele gezin.”

Bouwtechniek en stucwerk

Dat er meer komt kijken bij een badkamerverbouwing dan alleen de inrichting of indeling van de ruimte, zien we terug bij de badkamer van Bauke.“Het is bij ons een vrij complexe opgave. We hebben een balkon aan de buitenkant waar we vervolgens de uitbouw gaan maken. Die moet bouwtechnisch ook weer goed dichtgemaakt zijn. Daarnaast willen we graag oplossingen gebruiken die passen bij dit oude huis”, zo vertelt hij.

Angelo heeft ervoor gekozen om zijn badkamer te stuken. “We hadden een steenachtige ondergrond en alle leidingen waren in de muur gefreesd. Er zat niks in de weg. Hierdoor was er geen voorzetwand nodig.” Voor het stuken heeft Angelo de Knauf LSP 650 gebruikt, een sterk vochtbestendige cementgebonden pleister. “Deze kan al na vier uur worden betegeld. Om de snelheid erin te houden zodat de tegelzetters snel aan het werk konden, hebben we die keuze gemaakt. We hebben gekozen voor een wat duurdere tegel. Daarom vind ik het ook wel prettig om deze wat duurdere, maar kwalitatief sterke pleister te gebruiken.”

Ventilatie, comfort en duurzaamheid

Om schimmel tegen te gaan, heeft Angelo besloten om tot aan het plafond te tegelen. Goede ventilatie in de badkamer is voor hem belangrijk: “je weet vaak pas of je genoeg ventilatie hebt als alles al gemonteerd is. Dus we hebben het zekere voor het onzekere genomen. Er zit nu een raam én een rooster in.” Ook voor Bauke is dit een belangrijk thema. Hij vertelt: “Eigenlijk zit er bij ons nu geen ventilatie in behalve een raam, dat is niet ideaal. Er zal iets moeten komen als een roostertje of een afzuigmogelijkheid in het dak van de uitbouw.”

Comfort is prettig in de badkamer. Vinden Angelo en Bauke dat ook? Angelo vertelt: “We hebben echt wel geïnvesteerd in de badkamer. Alles zit erin, een hele fijne stortdouche ook. Het is nu de ideale badkamer!” Voor Bauke is het duurzaamheidsaspect nog een belangrijke motivatie. “Je kan een bepaalde tegel helemaal fantastisch vinden, maar als dan het budget direct op is, schiet dat niet op. Wij willen er ook een duurzame douche in maken omdat dat toch wel belangrijk is. Ik leef wel bij de gratie dat materialen er goed uit kunnen zien én duurzaam kunnen zijn.”

Over Angelo Roomenburg

Angelo Roomenburg is Technisch adviseur bij Knauf. Hij houdt zich bezig met adviezen voor complex stucwerk en buitgevelisolatie. 

Over Bauke Geuzenbroek

Bauke is Marketmanager Droge Afbouw en Duurzaamheidsmanager. 


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht