Een dag op pad met Dogan Kucukakin

Dogan Kucukakin is eigenaar van Held BV Stukadoorsbedrijf uit Almere. Samen met zijn team verricht hij alle voorkomende stukadoorswerkzaamheden voor particulieren en bedrijven. Hij heeft de laatste tijd al zo’n twintig badkamers gestuukt met Knauf AquaStuc. “We zijn blij met dit product, het werkt gewoon fijn”, zegt Dogan. Ook vandaag staat er weer een badkamerklus op het programma.

Klik op de foto's voor een vergroting en tekst:

Vaste ploeg

De klus vindt plaats in een nieuwbouwwoning in Soest. Dogan is gevraagd om hier van boven tot beneden alle wanden en plafonds te stuken. “Vandaag doen we de badkamer, deze is vrij groot. Ik doe deze klus samen met Sahin en Ersin. Sahin is mijn broertje. Ik werk al bijna vijf jaar met deze mannen, dit is de vaste ploeg. We beginnen om half 8 met z’n drieën aan de klus: de één gaat voorbereiden, de ander gaat de zakken AquaStuc naar binnen sjouwen en de derde gaat profielen stellen. We hebben niet echt een vaste taakverdeling. Elke dag wisselen we af.”


Snel klaar voor gebruik

Voor vandaag heeft Dogan drie zakken AquaStuc aangemaakt: “Als je de verhouding tussen het water en de gips gelijk goed hebt, dan is het materiaal binnen een paar minuten klaar voor gebruik. Eenmaal aangemaakt heb je zo’n drie uur verwerkingstijd. Na het smeren trek je de wand vlak met de lange rei. Vervolgens ga je alles nakijken. Als je op bepaalde plekken iets tekort komt, dan smeer je gewoon weer bij. De gips raakt meestal wel helemaal op hoor.”


Koffie en stoeltjes

“Tussendoor kun je het materiaal 20 minuten laten staan”, vertelt Dogan. “In de tussentijd gaan we meestal wat eten in plaats van wachten. Dan nemen we meteen onze lunchpauze. Met deze klus zijn we erg verwend. Vaak drinken we ’s ochtends vroeg koffie bij een tankstation of bij de groothandel en that’s it. Maar deze klant had een koffiezetapparaat neergezet. Er staan ook stoeltjes die we mogen gebruiken. Dat is wel luxe natuurlijk.”


Makkelijk te verwerken

Het werken met Knauf AquaStuc bevalt Dogan goed. “Het vlak trekken gaat heel gemakkelijk, er is prima mee te werken. In deze badkamer moet nog over het stucwerk heen getegeld worden. Met de hoekrei maak ik de wanden haaks voor het tegelwerk. Daarna werken we de hoeken af. De restanten gips op de profielen krab je zo schoon.” Nog even opruimen en dan is het alweer half 4: de klus zit erop.

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht