Sluit
Menu

Een dag op pad met… Hans van Berkom

21 juni 2018

Hans van Berkom is projectleider bij De Vree en Sliepen, een middelgroot bouwbedrijf in de regio Tiel. Vandaag nemen we een kijkje op de bouwplaats van één van zijn projecten: Grote Boel fase vier, een Nijmeegse woonwijk in aanbouw. Deze woningen worden straks turnkey opgeleverd. Een strakke afwerking is dan gewenst en dat is waar de Dagkantgipsplaten van Knauf om de hoek komen kijken. Hans laat ons zien hoe het monteren van de Dagkantgipsplaten in zijn werk gaat en hoe je hiermee een strak eindresultaat bereikt.

Makkelijke oplossing

Hans is altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten: “De Knauf Dagkantgipsplaten wilden we zeker eens proberen. Ik heb het product eerst getoond aan een collega en die was eigenlijk ook gelijk enthousiast. Nadat we de Dagkantgipsplaten eerder in een kleinschalig project hebben uitgeprobeerd, werken we er nu dus mee in dit grotere project met 42 woningen. In het verleden maakten we in nieuwbouwwoningen nogal eens mee dat de negge kanten na het stukadoren niet helemaal haaks waren. Met de Dagkantgipsplaat wordt dat heel makkelijk opgelost. Verder is het ook een voordeel dat je de dagkanten niet hoeft af te timmeren en te schilderen, als je ze op deze manier afwerkt. De negge kanten zien er nu heel netjes en superstrak uit.”

Eerst zelf uitproberen

“Knauf heeft ons hier ook wel in ondersteund”, gaat Hans verder. “Voordat we van start gingen, is er iemand van Knauf langs geweest om tekst en uitleg te geven aan de jongens die het zouden gaan monteren. Tijdens het leerproces hebben die jongens zichzelf ook weer verbeterd. Eerst dachten we bijvoorbeeld dat je heel veel schroeven nodig hebt om zo’n Dagkantgipsplaat vast te zetten, maar later bleek dat drie schroefjes per dagkant al voldoende is. Krijg je die tip, dan moet je er ook gebruik van maken!” Heeft Hans zelf nog een tip voor monteurs die met de Dagkantgipsplaten aan de slag willen? “Ja zeker. Mijn tip voor anderen is: Probeer het product eerst zelf uit, voordat je roept of het wel of niet iets is. Dit geldt voor alle nieuwigheden.”

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op