Sluit
Menu

Een dag op pad met Nick Veenstra / ASM Afbouw

Nick Veenstra is mede-eigenaar van Afbouw Systemen Midden-Nederland (ASM Afbouw). Hij werkt 20 jaar bij dit bedrijf, dat 25 jaar bestaat. Het montagebedrijf is in het zuiden van Rotterdam bezig met de verbouwing van verzorgingstehuis Avondrust. Bij dit project worden binnenwanden en plafonds gemonteerd door ASM Afbouw. We liepen een dagje mee met Nick door de bouwplaats om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Groot renovatieproject

Sinds afgelopen zomer wordt Avondrust ingrijpend verbouwd. In fases wordt het pand gerenoveerd, waarbij de binnenwanden en plafonds door ASM Afbouw worden geplaatst. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer een jaar. Nick vertelt: “In totaal maken we in dit project 115 woningen. Deze worden voorzien van o.a. nieuwe kozijnen, binnenwanden en nieuw leidingwerk. Meerdere partners zijn bij het project betrokken, hoofdaannemer is Bolton Bouw.”

BoWall: slim wandsysteem

In Avondrust plaatst ASM binnenwanden met het BoWall-systeem. Dit slimme wandsysteem is erg geschikt in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, omdat het aan te passen is aan de functie van een gebouw of ruimte. De wanden zijn voorzien van een basisinstallatie en geïntegreerde goot die is afgedekt met een afneembare plint. Via beide zijden is de wand te bereiken en is het leidingwerk aan te passen of te vervangen als de gebruiksfunctie van het gebouw verandert. Zo kunnen de bewoners van Avondrust ook in de toekomst genieten van de modernste voorzieningen zonder dat hiervoor een grootschalige verbouwing of sloopwerk nodig is.

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op