Een dag op pad met… Stan Vissers

Stan Vissers (21) werkt voor ‘Stucadoorsbedrijf L & L’ uit ’s Hertogenbosch. De jonge stukadoor was winnaar van Skills 2016 en toonde tijdens Stucmasters 2017 zijn kennis en kunde in het vakgebied. Maar hoe gaat het er aan toe in de dagelijkse praktijk van een stukadoor als er geen camera’s bij zijn? We liepen een dagje mee met Stan tijdens zijn werkzaamheden in een nieuwbouwvilla.

Jonge vakman

Hoe is Stan in het vak gerold? Wilde hij op jonge leeftijd al stukadoor van beroep worden? “Op een gegeven moment kwamen ze bij mijn ouders thuis een keer stuken. Toen heb ik dat een beetje bekeken en het leek me erg leuk. Ik heb de stukadoorsopleiding gevolgd en heb niveau twee en drie (aspirant-gezel en gezelstukadoor) behaald.” Stan was in 2017 één van de vier deelnemers aan Stucmasters 2017. Hoe kijkt hij hierop terug? “Dat was een erg mooie ervaring. Voor de camera’s werken, maar ook de opdrachten zelf, de uitdaging. Met de andere deelnemers over het vak praten was ook heel leuk!”

Een goede voorbereiding

In de villa waar Stan vandaag met zijn collega Jeroen aan het werk is, worden alle muren voorzien van glad stucwerk. Dit wordt met de gipsspuitmachine uitgevoerd. Voordat het zover is, moet eerst nog het nodige werk gedaan worden. Deze voorbereiding bestaat bijvoorbeeld uit het stellen van profielen en het afplakken van kozijnen en ramen. Stan: “Het op maat knippen van de profielen is echt nog een heel knutselwerk. Dat duurt nog langer dan het smeren zelf, maar is heel belangrijk voor een mooi eindresultaat.”

De 6 tips van Stan:

  • Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Profielen stellen vergt veel tijd en nauwkeurigheid, maar is essentieel om tot een mooi eindresultaat te komen.
  • Controleer met de waterpas of het profiel overal goed strak in de gips zit. Belangrijk om daarna glad te kunnen smeren!
  • Zorg dat je profielen op hoeken van muren goed op elkaar aansluiten, zodat je tijdens het smeren of spuiten van de gips een mooi afgewerkte hoek krijgt.
  • Hoe dik je smeert, verschilt per muur. Controleer hoe recht deze staat en of hij wellicht hol loopt. 
  • Plak alle kozijnen en ramen netjes af voordat je met de gipsspuitmachine aan de slag gaat.
  • Houd tijdens de lunch goed in de gaten hoe het stucwerk droogt.

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht