Een dag op pad met stukadoor Edwin de Koning

Stukadoor Edwin de Koning is samen met zijn neef Coen eigenaar van stukadoorsbedrijf J.P. De Koning B.V. Hij maakt lange dagen, maar dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap vindt Edwin. Wat doet hij allemaal op zo'n dag? Om dit te achterhalen, ging Knauf een dagje met hem op pad.

Edwin is er vroeg bij

“Ik ben altijd om kwart voor zes op kantoor”, vertelt Edwin. “Ik zet koffie voor iedereen die binnenkomt en help ze op weg. Rond vier uur komt iedereen weer terug en dan bespreken we nog even waar ze die dag tegenaan gelopen zijn. Rond half zes ga ik weer naar huis toe”, aldus Edwin.

Project 1 Amsterdam

“Vanaf een uurtje of 9 beginnen de eerste afspraken te lopen”, zegt Edwin. “Vandaag ga ik met Coen naar een grachtenpand in Amsterdam”, licht Edwin toe. De nieuwe bewoners willen de buitengevel aan de achterkant en alle muren en plafonds binnen opnieuw gestuukt hebben. 

Met Wil op kantoor

“Wil Kaper is onze administratief medewerker. Met haar spreek ik de administratie door.”

Levering Knauf MP75 2mm

Er komt een levering met Knauf MP75 2mm binnen. Edwin gaat naar de loods om de producten op te slaan. “Dit product is nog niet zo lang op de markt”, legt Edwin uit. “Het werkt heel goed bij vlakke wanden waar je maar een dunne laag op hoeft aan te brengen. Ik heb niet echt een favoriet Knauf-product. We kijken per project welk product we het beste kunnen toepassen”, meent Edwin.

538 in de bus

Edwin stapt in zijn bus op weg naar het volgende project. Onderweg luistert hij het liefst naar Radio 538. 

Project 2 twee-onder-een-kapwoningen

Het volgende project dat vandaag bij Edwin op de agenda staat, is een nieuwbouwproject bestaande uit twee twee-onder-een-kapwoningen. “Hier hebben we gipsblokwanden geplaatst en de wanden en plafonds gestuukt met de gewone Knauf MP75”, vertelt Edwin.
Lunch in de bouwkeet en 

Terug op kantoor

Edwin vindt het belangrijk dat zijn medewerkers goed eten. “Mijn medewerkers moeten om half 10 en om half 1 samen met de andere mensen op de bouwplaats eten”, zegt Edwin beslist. “Stukadoren is zwaar werk, dus ik vind dat ze een rustperiode nodig hebben om energie op te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze samen met de anderen eten, zodat ze weten met wie ze werken”, besluit Edwin.  

Kantoor en laatste levering

Edwin eindigt zijn dag op kantoor. Hier handelt hij nog wat administratieve zaken af en neemt hij nog een lading Knauf Goldband Quick in ontvangst. Na de laatste zaken met zijn collega’s te hebben doorgesproken, gaat ook Edwin weer huiswaarts.

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht