Een dag op pad met Theo Jansen

Theo Jansen is eigenaar van het bedrijf IKA Verbouw & Renovatie uit Leiderdorp. In deze reportage zien we hem aan het werk in een appartement, waar hij in de badkamer een leiding wegwerkt met Knauf Klick Board. Voor Theo is het de eerste keer dat hij met dit materiaal aan de slag gaat. Hoe ervaart hij het werken met dit nieuwe product van Knauf?  

Klik op de foto's voor een vergroting en tekst:

Strakke afwerking

Theo is voor deze klus in Leiderdorp, waar hij een leiding in een badkamer moet omkleden. Een ideale klus om Knauf Klick Board bij te gebruiken. “Het grote voordeel van Klick Board is dat het vele malen sneller is. Normaal gesproken als je een ombouw zou maken of een koofje plaatst, moet je dat altijd nog wel stuken. Dat geeft zoveel meerwerk om een mooi resultaat te krijgen. Nu niet, het is heel mooi strak afgewerkt allemaal.”

Ideaal in de badkamer

Bij het monteren van het Klick Board in de badkamer moet je op een aantal zaken letten volgens Theo. “Je kan niet zomaar in elke muur boren, soms moet er ook wel eens gelijmd worden. Ook dan is dit Board daar prima geschikt voor. Boor daarnaast als het even kan in de voeg en niet in de tegels.” Dankzij de bewerkte Diamond Board gipsplaat is Klick Board bestendig tegen vocht en daardoor ideaal te verwerken in een badkamer.

Snijden of zagen?

Theo zaagt het Klick Board voor deze klus op de juiste breedte. Waarom kiest hij ervoor om het materiaal te zagen en niet te snijden? “Als je het zaagt, heb je een iets mooiere en zuivere afwerking. Dat zie je ook als het tegen de tegels gemonteerd zit, je hebt gewoon een prachtig rechte lijn. Daarom kies ik ervoor om het met de afkortzaag op maat te zagen. Ik werk altijd netjes stofvrij, maar merk dat Klick Board sowieso ook minder stof afgeeft.”

Aangename kennismaking

Theo zal in de toekomst zeker vaker met Klick Board gaan werken. “Ik ben er erg enthousiast van geworden. Het werkt zoveel sneller, ziet er zo strak uit, het voelt gewoon goed!” Ook het financiële plaatje speelt geen rol. “Misschien is het iets duurder dan ander materiaal, maar dat bespaar je zeker terug op arbeidstijd, gebruiksgemak en afwerking. Dat maakt het een erg interessant product om mee te werken.”

Jouw dag in beeld

Vind jij het leuk als Knauf jouw dag in beeld brengt?
Stuur ons dan een berichtje met jouw gegevens en wie weet gaan we een dag met je op pad. 

Geef je op


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer | Privacy | Voorwaarden

Colofon
Website door Zicht