Sluit
Menu

Gegarandeerd goed stucwerk met KnaufZeker

18 juni 2018

Voor het stucwerk in tien luxe nieuwbouwappartementen in Barneveld is de KnaufZeker garantie afgegeven. Dat betekent dat de kopers van de appartementen er 100% verzekerd van zijn dat het stucwerk de beloofde hechtingsprestaties blijft behouden. Groot Afbouw uit Volendam is verantwoordelijk voor de complete binnenafbouw van het project en dus ook voor het stucwerk. Dat hebben ze uitbesteed aan een zzp’er. Waarom heeft Groot Afbouw in dit project gekozen voor KnaufZeker?

Paul Machielsen, één van de drie directeur-eigenaren van Groot Afbouw, vertelt het ons: “Wij gaan altijd voor het beste systeem voor onze klant. In dit project moest het stucwerk sausklaar opgeleverd worden. Omdat het toch wel vrij hoogwaardige appartementen zijn, hebben we ervoor gekozen om dat met alle mogelijke garanties in te vullen en dus met KnaufZeker te werken. We merken dat het iets is wat natuurlijk ook de voorkeur van de klant heeft.” Groot Afbouw werkt dus wel vaker met de garantie van KnaufZeker.

Technisch advies

De voorwaarde om het KnaufZeker certificaat voor stucwerk te krijgen, is dat je de producten en systemen gebruikt die Knauf voor jouw situatie voorschrijft. Voor dit project is dan ook de technisch adviseur van Knauf ingeschakeld. “Tim de Boer heeft op basis van de ondergronden en het gewenste resultaat zijn advies gegeven. In dit project resulteerde dat in een systeem met – afhankelijk van de ondergrond – Knauf Grondeermiddel of Knauf Spraykontakt als voorstrijk, daarna Knauf MP 75 machinaal verwerkt en om het stucwerk sausklaar te krijgen, afgepleisterd met Knauf TopFinish. De badkamers zijn voorgestreken met Knauf Stuc-Primer en daarna gestukadoord met Knauf NR 330 AquaStuc Cementpleister.”

Geen extra werk aan

“Aan het stukadoren zelf worden verder geen bijzondere eisen gesteld, dat is gewoon standaard zoals je het altijd doet”, vervolgt Paul. “Je hebt er ook geen extra werk aan om het KnaufZeker certificaat te verkrijgen. Je vult wat gegevens in per e-mail en de rest wordt door Knauf verzorgd. Het gaat er vooral om dat je in het systeem werkt: dat je de juiste producten gebruikt in de goede volgorde.” De opvolging van de voorschriften is dus echt noodzakelijk. “Knauf controleert ook op locatie of de stukadoor zich wel aan het advies houdt. De klant ziet op dat moment ook dat de leverancier langskomt, dat wordt wel echt omarmd.”

Problemen uitsluiten

Volgens Paul heeft KnaufZeker voordelen voor alle partijen. “De consument koopt eigenlijk gewoon hetgeen waar hij recht op heeft, op goed stucwerk. En de stukadoors met wie wij werken, willen meestal ook niets anders. Dit project is uitgevoerd door Jac Molenaar. Het gaat ook voor hem om het beste resultaat met de meeste zekerheden. Voor ons betekent het dat we zeker weten dat het stucwerk wordt gedaan zoals wij het ook verkopen aan de klant.” En mocht er dan toch iets misgaan? “Zonder deze garantie kun je nergens op terugvallen, met alle gevolgen van dien. Dan werk je toch met een bepaald risico en dat proberen we te voorkomen. Met KnaufZeker kunnen we onze klant de garantie van goed stucwerk ook echt bieden”, vindt Paul.

Direct contact

Heb je een vraag over KnaufZeker of wil je advies? Neem contact met ons op.

Telefoon:  030 247 33 11 
E-mail: knaufzeker@knauf.nl