Sluit
Menu

Knauf koppelt als eerste de milieu-prestaties van producten aan BIM modellen in Madaster

07 november 2018

Knauf is een van de grootste toeleveranciers van de (af)bouwbranche en wil graag actief bijdragen aan het behalen van de circulaire ambitie van Nederland. Als onderdeel van het Urban Mining Collective heeft Knauf aan het begin van dit jaar het Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem geïntroduceerd. Door een koppeling tussen Madaster en Ecochain kan Knauf nu op gebouwniveau volledige transparantie bieden over de milieuprestaties en de toepassing van dit wandsysteem.

Knauf streeft hoge circulaire ambities na. Een vereiste hiervoor is dat het op gebouwniveau inzichtelijk is welke bouwmaterialen er zijn toegepast en wat de milieu-footprint is van deze afzonderlijke materialen.

Knauf gebruikt het Environmental Management Systeem van Ecochain om de Levenscyclusanalyse (LCA) van al hun producten te digitaliseren en te beheren. Hierdoor zijn de milieuprestaties van producten direct inzichtelijk en kan er worden aangestuurd op verbeteringen. Omdat Ecochain sinds kort een actieve koppeling heeft met Madaster is het nu ook mogelijk om milieuprestaties van Knauf producten en het Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem te koppelen aan BIM modellen die geregistreerd zijn in Madaster. Praktisch gezien zorgt deze koppeling ervoor dat het materialenpaspoort van een gebouw niet alleen inzichtelijk maakt wélke materialen in het gebouw aanwezig zijn, maar ook wat de milieu-footprint van dat materiaal is. Hierdoor ontstaat een preciezer en vollediger beeld van de milieu impact van gebouwen.

Knauf, Madaster en Ecochain willen met deze samenwerking een precedent scheppen voor de circulaire ontwikkeling van de gebouwde omgeving.

Bekijk meer over

Nieuws