Sluit
Menu

Knauf krijgt DUBOkeur® merk op Hybride Circulair Wandsysteem

20 november 2018

Knauf voelt de verantwoordelijkheid om een structurele bijdrage te leveren aan de circulaire ambitie van Nederland. Als onderdeel van het Urban Mining Collective heeft Knauf aan het begin van dit jaar daarom het Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem geïntroduceerd. Dat dit wandsysteem met 25% lagere milieubelasting een duurzame keuze is, wordt bevestigd nu het DUBOkeur® merk is verkregen.

Binnen de circulaire ambitie van Knauf staat een continue duurzame ontwikkeling van productoplossingen centraal. Het garanderen van hoge kwaliteit producten staat in de bedrijfsfilosofie voorop, wat tevens de basis is van de verduurzaming van het materiaalgebruik. Oude gipskartonplaten die uit een bestaand gebouw worden gedemonteerd, worden in het Knauf Hybride Circulair Wandsysteem toegepast als eerste laag beplating. Dit eerder gebruikt materiaal bevat voldoende kwaliteit, waardoor ook prestaties in een tweede levenscyclus kunnen worden gegarandeerd. De tweede plaatlaag bestaat uit nieuwe gipskartonplaten, waardoor het wandsysteem ook optisch niet te onderscheiden is van een conventioneel wandsysteem.

Uit toetsing van de levenscyclusanalyse (LCA) door adviesbureau Nibe blijkt dat het Knauf Hybride Circulaire Wandsysteem tot de milieutechnische top behoort. Het DUBOkeur® merk bevestigt dat het Knauf wandsysteem een duurzame keuze is binnen het toepassingsveld systeemwanden met hogere prestatie-eisen. Het DUBOkeur® merk wordt uitsluitend toegekend aan producten die aan de hoogste milieuclassificaties voldoen.

Bekijk meer over

Nieuws