Sluit
Menu

Digitalisering van de bouw

Knauf lanceert BIM Plug-in
28 april 2021

Knauf gelooft in het digitale bouwproces en draagt hiertoe bij met de lancering van de BIM Plug-in.

Bij Knauf zijn we ervan overtuigd dat verdere digitalisering de bouwsector vooruit helpt. BIM speelt hierin uiteraard een belangrijke rol. Als logisch vervolg op de digitale tools voor klanten die we al eerder introduceerden, lanceren we nu ook een BIM Plug-in. Gebruikers kunnen de plug-in toepassen in hun BIM-software en hebben zo op elk moment in een bouwproces dat ze daar behoefte aan hebben toegang tot de database met detailinfo over bijna alle verschillende typen wandsystemen die we als Knauf leveren. Het geeft een volledig en correct overzicht van die data en levert uiteindelijk de beste ontwerpoplossing voor klanten.

Samenwerking met de gebruiker is echter cruciaal voor de verdere ontwikkeling van de tool. De lancering is daarom pas de eerste stap in het proces en meteen een uitnodiging tot dialoog. Feedback van de gebruikers van de nieuwe plug-in is zeer welkom om te kunnen bepalen of het hulpmiddel aansluit bij hun behoeften. Ontwikkelen en verbeteren doen we samen! Je kunt je reactie geven op info@knauf.com

Lees in dit Cobouw artikel meer over de onze visie op digitalisering, BIM en de toegevoegde waarde van de plug-in. En hier kun je de BIM Plug-in downloaden.

Vragen over BIM? Neem contact op via BIM@knauf.com

Bekijk meer over

Nieuws