“Met Knauf Skin kan je strakker werk afleveren”

Dennis Blanken, eigenaar van het middelgrote stukadoorsbedrijf Blanken Afbouw, zit al 17 jaar in het vak. Hij beoefent dit nog altijd met veel plezier. Het runnen van een eigen zaak brengt een hoop extra taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Het grootste deel van zijn tijd is Dennis echter gewoon op de bouwplaats te vinden. En dan het liefst met de producten van Knauf. “Voor onze werkwijze biedt Knauf ideale producten”, zegt Dennis beslist. Knauf Skin buitengevelisolatie is één van deze producten. Wat is de ervaring van Dennis met dit product?

“Knauf Skin is een isolatieproduct voor de buitengevel”, vertelt Dennis. “Het zorgt dat de warmte binnenblijft en de kou buiten. Het is als het ware een isolerende schil om je woning. Je kunt de buitengevel vervolgens afwerken met stucwerk of met steenstrips. Steenstrips geven een gemetseld effect. Het is maar net wat de opdrachtgever wil. Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak: wil je het helemaal strak af laten werken in een bepaalde kleur of wil je juist een bakstenenlook.”

Voor nieuwbouw én renovatieprojecten

Knauf Skin is geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. “Op dit moment ben ik bezig met een renovatieproject in Rijsoort. De opdrachtgever wilde de stookkosten verlagen door de enkelsteens kopgevels van de woningen te laten isoleren. Wij renoveren deze kopgevels met Knauf Skin, daarmee voorkom je koudebruggen. De ideale oplossing dus”, vindt Dennis.

Gelijk aan de slag met nieuwe producten

Dennis was één van de eerste stukadoors die met Knauf Skin aan de slag ging: “Wij werken altijd met Knauf gipsen. Hierdoor weten wij het meteen als Knauf een nieuw product op de markt brengt. Knauf Skin is een paar jaar geleden aan het assortiment toegevoegd. Toen dit systeem net op de markt kwam, heb ik er gelijk een vrijstaand huis in de buurt van Den Haag mee geïsoleerd. Dat is toen dusdanig goed bevallen dat ik ermee ben blijven werken.”

Voor een superstrakke afwerking

Dennis is erg enthousiast over het Knauf Skin systeem: “Knauf heeft een schuin kantje aan de achterkant van haar EPS-platen zitten. Hierdoor kan er geen mortel tussen de platen komen, waardoor je net even wat strakker werk kan afleveren. De mortel werkt ook heel goed. Die zorgt voor een mooie afwerking van de buitengevel. Daarnaast hebben ze een apart stucstripje voor tegen het kozijn. Dat dicht gelijk af, waardoor je inwatering kunt voorkomen.”

De Technisch Adviseur van Knauf helpt je op weg

Het is duidelijk dat Dennis graag met het Knauf Skin systeem werkt: “Ik kan iedereen aanraden om dit systeem te gebruiken. De begeleiding vanuit Knauf is ook erg goed. Je kunt er altijd terecht voor vragen. De Technisch Adviseur bij Knauf kan je alles vertellen over het systeem. Zo moet je bijvoorbeeld goed op de laagdikte letten. De meeste systemen worden 5 millimeter dik gesmeerd, maar dit systeem moet 7 millimeter dik worden aangebracht. Dat geeft qua afwerking net wat meer body, zodat je een wat strakkere gevel krijgt.”

Beter binnenmilieu, lagere energierekening

Knauf Skin zorgt voor een strakke, moderne buitengevel. “Ik hoor eigenlijk alleen maar positieve reacties van eindgebruikers. Naast een mooi uiterlijk, verbetert het binnenklimaat van het gebouw aanzienlijk. Dat zie je natuurlijk terug in de energierekening. Het Knauf Skin systeem biedt de klant dus zowel aan de binnen- als buitenkant van de woning voordelen”, besluit Dennis. 

KnaufZeker prestatiegarantie

Wil je ook aan de slag met Knauf Skin? Schakel dan één van onze Technische Adviseurs in. Die bekijkt en beoordeelt het project en stelt een projectadvies op maat op. Worden de Knauf-producten volgens het advies gecombineerd en verwerkt, dan kan Knauf de prestaties waarborgen. Dat noemen we KnaufZeker.

Knauf Skin Energy

Het Knauf Skin Energy systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Knauf EPS 032 isolatieplaten: met aan de lange zijden een messing en groef verbinding voor een thermisch ononderbroken aansluiten
  • Knauf SM 700 PRO: een zeer complete mortel die hecht-, wapenings- en afwerkmortel in één combineert en zelfs in het plintbereik gebruikt kan worden.
  • Plintaansluiting zonder koudebruggen.

Meer over Knauf Skin Energy


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht