Sluit
Menu

“Met KnaufZeker kun je altijd terugvallen op Knauf”

15 juni 2018

De Volendamse stukadoor Jac Molenaar is zzp’er en zit al 26 jaar in het vak. Voor een groot project in Barneveld werkte hij voor het eerst met de garantie van KnaufZeker. “Van tien nieuwbouwappartementen moesten we de wanden en plafonds voorzien van stucwerk. Het is fijn dat er in zo’n project dan iets groots achter je staat, mocht er wat gebeuren. En KnaufZeker is toch ook een hechtingsgarantie van ons naar de opdrachtgever toe. We laten zien dat we goed en serieus bezig zijn”, vertelt Jac enthousiast.

De opdrachtgever is in dit geval Groot Afbouw. Zij waren verantwoordelijk voor de complete binnenafbouw van de appartementen en vroegen aan Jac en zijn zoon of zij wilden stukadoren. Jac: “Mijn zoon Rick is vier jaar in dienst geweest bij Groot Afbouw en is net voor zichzelf begonnen als Afwerkingsbedrijf RTB Molenaar. Zodoende ben ik ook weer betrokken geraakt bij Groot Afbouw. Dit is de eerste klus die we voor hen doen.”

Alles van Knauf

Voor alle stucwerkzaamheden in dit project zijn producten van Knauf gebruikt. “Dat is ook de voorwaarde van KnaufZeker. Om het certificaat te krijgen, moet je alles doen wat Knauf voorschrijft”, legt Jac uit. “Dus de juiste materialen op de ondergronden gebruiken en ze ook op de juiste manier aanbrengen. De betonnen plafonds moesten worden voorgestreken met Spraykontakt. De wanden waren van kalkzandsteen dus daarvoor is Grondeermiddel als voorstrijk gebruikt. De plafonds en wanden zijn vervolgens gestukadoord met MP 75 en sausklaar afgewerkt met TopFinish. De badkamers zijn gedaan met NR 330 AquaStuc Cementpleister, met Stuc-Primer als voorstrijk.”

Nieuwe pleister

Deze systemen zijn speciaal voor deze situatie geadviseerd door Knauf. “De technisch adviseur, dat was in ons geval Tim de Boer, is hiervoor langs geweest. Hij heeft ons ook geadviseerd over waar we op moeten letten. Maar ook wat we aan hem moeten doorgeven als we ergens over twijfelen. De NR 330 is een nieuwe cementgebonden pleister, daar hadden we nog nooit mee gewerkt. Daar hebben we ons dus ook in laten adviseren, ja.” Voor het gipsspuitwerk heeft Jac de PFT G4 X gebruikt. “Dat is een best grote machine en ook net nieuw. We hebben hem speciaal binnengekregen voor deze klus en hij bevalt prima. We hadden al een kleinere versie, de PFT Ritmo, maar voor een grote klus als deze is dit gewoon veel sneller.”

Zekerder gevoel

Zou Jac KnaufZeker ook aan andere stukadoors aanraden? “Absoluut! Het geeft gewoon een zekerder gevoel. Als er iets gebeurt met de hechting wat niet onze schuld is, kun je altijd terugvallen op Knauf. Er wordt natuurlijk wel gekeken naar je, of je je wel aan de regels houdt, maar de stukadoor blijft verantwoordelijk voor de juiste verwerking. Je moet dus zelf het vertrouwen erin hebben dat je dat ook waar kan maken. Maar we hebben gewoon gedaan wat we normaal ook doen om goede kwaliteit te leveren. KnaufZeker is gewoon een hechtingsgarantie, ook naar onze opdrachtgever toe. Wij zijn natuurlijk maar met z’n tweeën en dan is het toch fijn om dat te hebben. Het geeft gewoon een lekker gevoel.”

Direct contact

Heb je een vraag over KnaufZeker of wil je advies? Neem contact met ons op.

Telefoon:  030 247 33 11 
E-mail: knaufzeker@knauf.nl