Sluit
Menu

Studiereis Iphofen met docenten Summa College Eindhoven

11 juli 2018

Van 3 juli tot en met 6 juli 2018 heeft Knauf een studiereis gemaakt naar de Knauf fabriek in Iphofen met docenten van het Summa College uit Eindhoven.

Op dinsdag 3 juli kwamen de docenten rond 17:00 uur aan in het plaatsje Rodelsee. Ze werden opgewacht door Gijs de Jong en Thijs Dercksen van Knauf Nederland. Tijdens het diner was er voldoende ruimte om met elkaar kennis te maken. Na een goede nachtrust vertrok het gezelschap op woensdagochtend richting Iphofen. Tijdens een rondleiding in de fabriek hebben we het proces van het maken van de gipskartonplaat uitgebreid bekeken. Daarna volgde een rondleiding bij Bauprodukten. Hier werd gedemonstreerd hoe de voorstrijken en klein verpakkingen ontwikkeld en geproduceerd worden. In het lab konden we zien hoe de kwaliteit van de producten bewaakt wordt.

Na een heerlijke lunch in de Knauf kantine heeft Gijs een interessante presentatie gegeven over het ontstaan en het bewerken van gips en de verschillende soorten gipsplaten. Doris van Knauf Duitsland heeft daarna een demonstratie gegeven over de verwerking in de praktijk van de gipskartonplaten.

Na afloop heeft de groep in Iphofen gedineerd en zijn daarna terug naar het hotel gegaan. Leuk detail was dat de docenten over de hele dag een quiz speelden via de eigen docenten app. De vragen van die quiz hadden betrekking op Knauf Duitsland en de familie Knauf. Na het diner hebben ze, verkleed in Tirol kleding, tot in de late uurtjes de quiz afgemaakt.

Op donderdag ochtend stond een rondleiding bij PFT op het programma. Hier kregen we informatie over de productie van de gipsspuitmachines. Marco van PFT vertelde dat Nederland onder leiding van Frank van der Mooren één van de best verkopende landen is.

Na de lunch is het gezelschap vertrokken naar Würzburg voor een bezoek aan een residentie. Onder begeleiding van Anna kregen we de hele geschiedenis van de residentie te horen. Na een wijnproeverij en een diner in de kelders van Würzburg is iedereen weer terug naar het hotel gegaan om zich klaar te maken voor de terugreis de volgende dag.

Het was een geslaagde studiereis. De docenten waren zeer onder de indruk van het bedrijf Knauf en hebben een leuke tijd gehad.

Bekijk meer over

Nieuws Trainingen