Langdurige mooie gevels met Knauf MineralAktiv

1. Hoog alkalisch gehalte

Door de toevoeging van een innovatief en natuurlijk bindmiddel, heeft Knauf MineralAktiv een hoge alkalische* waarde. Algen en schimmels groeien slecht in een alkalische omgeving. Hierdoor zijn gifstoffen (biocides) overbodig.

*Alkalisch is het tegenovergestelde van zuur. Alkali heeft een pH-waarde groter dan 7. Zuur heeft een pH-waarde kleiner dan 7.

Hoog alkalisch gehalte wit

2. Aqua-reverse vochtmanagement

Algen en schimmels hebben vocht nodig om te kunnen groeien. Gevels in Nederland hebben veel last van dauw, een ideale voedingsbodem voor algen en schimmels. Een dauwdruppel is namelijk 200x kleiner dan een regendruppel en kan daardoor niet makkelijk van de gevel afglijden maar blijft hangen achter de structuur van de pleister.

MineralAktiv heeft een hydrofiele werking. Dat betekent dat het systeem die microscopisch kleine dauwdruppels, gecontroleerd opneemt als de luchtvochtigheid hoog is. En gecontroleerd weer afgeeft zodra het luchtvochtigheidspercentage daalt. 

Aqua reverse vochtmanagement wit

3. Infrarood droging

Gevels zijn vaak urenlang nat van het vocht. Warme lucht bevat meer waterdamp. Als de temperatuur daalt condenseert de waterdamp op koudere oppervlakten. Bij dit proces speelt de MineralAktiv topcoat (verf) een belangrijke rol. Infrarood actieve pigmenten in de verf zetten licht om in warmte. De oppervlakte temperatuur van de gevel wordt verhoogd, de vochtneerslag op de gevel verminderd en het drogen van de gevel bevorderd. De gevel is hierdoor minder lang vochtig, waardoor de kans op schimmel- en algengroei afneemt.

Infrarood droging wit