Duurzame innovatie in verpakkingen

#{ activePublicationText }

Knauf zet zich in voor een duurzame toekomst. De vernieuwde gerecyclede verpakkingen voor de 20 kg emmers van Knauf Betokontakt, Knauf Uniflott Finish, Knauf Finishpasta en Knauf StucPasta zijn hier een goed voorbeeld van.

Duurzame innovatie in verpakkingen: nieuwe gerecyclede emmers

Samen met de fabrikant ontwikkelde Knauf wereldwijd verpakkingen die voor meer dan 50% uit gerecycled plastic bestaan. Na gebruik zijn deze emmers zelfs voor 100% recyclebaar. Hierdoor reduceert Knauf het gebruik van kunststoffen en uiteindelijk de hoeveelheid plastic afval. Naast de vernieuwde emmers wordt bij de Knauf Uniflott Finish, Knauf Finishpasta en Knauf StucPasta ook geen afdekfolie meer gebruikt. Door het toepassen van IML (in mould labelling) technologie en een vernieuwde sluiting van het deksel, is de emmer 100% luchtdicht.

Knauf Nederland heeft binnen de Knauf Groep als eerste geëxperimenteerd met deze vernieuwde verpakkingen. Vanwege het behaalde succes bestaan alle emmers van de 20 kg Knauf Betokontakt, Knauf Uniflott Finish, Knauf Finishpasta en Knauf StucPasta vanaf 1 augustus 2021 bij Knauf wereldwijd uit de gerecyclede verpakkingen.

Wat zijn de voordelen van deze vernieuwde verpakkingen voor het milieu?

  • Daadkrachtige bijdrage aan het verminderen van plastic afval.
  • Optimaliseren van een duurzame circulaire economie.
  • De verpakkingen zijn RAL gecertificeerd, wat waarborgt dat de verpakking gegarandeerd voor meer dan 50% uit gerecycled plastic afval bestaat.

Wat zijn de voordelen van deze vernieuwde verpakkingen voor de bouw?

  • Verhoogde leveringszekerheid van verpakking. Door de blijvende tekorten van grondstoffen en daarmee gepaarde langere levertijden, biedt het gebruiken van gerecycled plastic afval meer garantie op de levering van verpakkingen.
  • Door de hoge kwaliteit, stabiliteit en stevigheid van de vernieuwde verpakking zijn de producten perfect beschermd.

Zo versterkt Knauf de bouw

Knauf zet hiermee een eerste stap om in 2022 nog meer producten te verpakken in deze nieuwe gerecyclede emmers.

#{ translations.title }