#{ translations.title }

#{ activePublicationText }

#{ translations.introduction_text }

Door hergebruik van wanden in nieuwe gebouwen dragen we bij aan een duurzame bouw

Op deze internationale dag van het recyclen staan we weer even stil bij de bijdrage die we hierin leveren. Niet alleen vandaag, maar al veel langer zijn we hiermee bezig. Als internationaal familiebedrijf streven we namelijk naar een betere wereld voor de huidige en toekomstige generaties. Efficiënt gebruik van grondstoffen en de toenemende industriële bouw (sneller en efficiënter) vragen om circulaire oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld Knauf Circulaire Bouwsystemen ontwikkeld, waarmee we in staat zijn om gebruikte wanden te hergebruiken in nieuwe gebouwen. Door de oneindige recyclemogelijkheden is ook het gips in veel van onze producten een duurzame oplossing. 

Om op het gebied van circulariteit verder te ontwikkelen heb je sterke partners nodig. Daarom hebben we jaren geleden ons aangesloten bij het Urban Mining Collective van New Horizon. Zij oogsten - in ons geval gipswanden - uit bestaande gebouwen die door de markt als ‘donorgebouw’ worden geschonken.

Hoe deze circulaire wanden vervolgens toegepast worden in nieuwe gebouwen, lees je op de pagina over het project van een groene school in de Amsterdamse Bijlmer. Het Bajeskwartier moet Amsterdams meest duurzame en groene buurt voor wonen, werken, leren en recreëren worden. Knauf leverde daar een bijdrage aan met circa 4000 m2 circulaire gipsplaten voor de wanden van de school Spinoza20first en de aangrenzende sporthal Bajeskwartier.

#{ translations.title }