Resultaten exoskelet praktijkonderzoek

#{ activePublicationText }

Op 17 maart maakt TNO de resultaten van het exoskelet praktijkonderzoek bekend

Tijdens het praktijkonderzoek van TNO in opdracht van Knauf en NOA dat in 2021 is uitgevoerd, bleek de meerderheid van de stukadoors het arm-ondersteunend exoskelet in de dagelijkse praktijk ook echt te gebruiken. De overgrote meerderheid van de stukadoors (93%) geeft aan dat dit exoskelet ze lichamelijke ondersteunt. 45% geeft daarnaast aan dat zij zich minder vermoeid voelden aan het eind van de dag. 65% van de stukadoors wil het exoskelet in de toekomst gaan gebruiken. De deelnemende stukadoors bleken tot slot het exoskelet vooral aan te trekken bij het stukadoren van plafonds. Lees hier het volledige persbericht over de resultaten en bekijk ook het TNO onderzoeksrapport onder aan de pagina.

Als Knauf vinden we het belangrijk om dichtbij onze klantgroepen te staan en goed te luisteren naar hun ervaringen en uitdagingen. Op die manier blijven we uiteraard ook in de toekomst actief naar mogelijke ontwikkelingen kijken, die de professional kunnen ondersteunen bij het uitoefenen van hun vak. Zoals we dat in het verleden al deden met onze gipsspuitmachines voor de stukadoor. Vanuit deze visie hebben we dit onderzoek vorig jaar dan ook uitgebreid naar de droge afbouw doelgroep. Ook hier heeft TNO het onderzoek geleid en zijn de voorlopige conclusies dat voor plafondmonteurs het arm-ondersteunend exoskelet verlichtend werkt.

Wil je meer weten over dit onderzoek en wat Knauf met de resultaten van plan is? Bezoek dan onze webpagina over het exoskelet. Bekijk hieronder de video waarin stukadoor Donny vertelt over zijn ervaringen met het exoskelet:

exoskelet interview

#{ translations.title }