Sluit
Menu

Over Knauf

In 1965 introduceerde Knauf als eerste mengklare gipspleisters in Nederland. Negen jaar later, in 1974, kreeg Knauf een Nederlandse B.V. Sindsdien heeft het bedrijf zich razendsnel ontwikkeld en bieden we nu een volledig assortiment aan innovatieve afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie. 

Een kijkje bij Knauf

Knauf vindt dat iedereen een ideale ruimte verdient om in te wonen, werken of te verblijven. Daarom werken we elke dag aan oplossingen die daaraan bijdragen. In onze bedrijfsfilm geven we een kijkje achter de schermen. En nemen we je mee in onze visie.

Bekijk hier onze Knauf bedrijfsfilm:

 

Hoofdkantoor Utrecht

Sinds1982 hebben wij onze vaste vestigingsplaats aan de Mesonweg in Utrecht. Een locatie met grote buitenruimte waar wij dagelijks onze klanten, transporteurs en leveranciers verwelkomen. Wij vinden persoonlijke aandacht belangrijk en denken graag met je mee in oplossingen.

Op ons hoofdkantoor vind je de afdelingen verkoop, customer services, inkoop & logistiek, magazijn, administratie, techniek en marketing. Daarnaast is hier ook de Knauf Akademie gevestigd.

Adres

Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90

Distributiecentrum Utrecht

De distributie van Knauf is snel en flexibel. Dat komt mede doordat ons distributiecentrum is gelegen op een unieke locatie: midden in Nederland, aan een belangrijke waterweg, direct aan de A2 en vlakbij de A12, A27 en A28.

Het team van ons distributiecentrum staat voor een hoge uitleveringsgraad en een snelle levering op maat. Het distributiecentrum ligt naast ons hoofdkantoor waardoor de lijnen met de afdeling logistiek kort zijn. Er kan snel gehandeld worden als dat nodig is.

De distributie vindt plaats via de weg, maar ook via het water: sinds eind 2010 ontvangt Knauf in Utrecht gipsblokken per schip. Maar liefst 2000 pallets (60 vrachtwagens!) per keer worden via de binnenvaart aangeleverd vanuit de productielocatie in België. Wij willen hiermee een positieve bijdrage leveren aan het milieu en vermindering van de verkeersdruk op de weg.

Adres

Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90

Gipskartonplatenfabriek Oosterhout

Onze productielocatie in Oosterhout is één van de modernste gipskartonplatenfabrieken ter wereld. Hier worden dagelijks volgens de nieuwste technieken onze kwaliteitsplaten geproduceerd. De korte aanvoerroutes en de efficiënte productielijn dragen bij aan duurzaamheid en optimalisatie van de logistieke dienstverlening aan onze klanten. 

Knauf Oosterhout is ISO14001 gecertificeerd. Dit milieumanagementsysteem zorgt ervoor dat de milieu-impact van onze bedrijfsvoering inzichtelijk is, beheerst wordt en waar mogelijk kan worden verminderd.

Adres

Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout