Prefab

Binnen de Knauf Group bundelen wij onze individuele competenties om gecoördineerde en geteste oplossingen te kunnen bieden aan zowel kleine timmerlieden als grote houtbouwbedrijven en prefab-woningaanbieders.

Zo zorgen wij voor planbaarheid, betrouwbaarheid en uitvoeringszekerheid - zowel op de bouwplaats als in het serieproductieproces - en bieden wij u persoonlijk contact met ons in hout- en modulaire bouw gespecialiseerde verkoopteam.

prefabHet vernieuwde Handboek Houtskeletbouw

Kennisinstituut ISSO en Centrum Hout hebben een nieuwe versie ontwikkeld van het Handboek Houtskeletbouw. Het boek is al decennia een belangrijk naslagwerk over houtskeletbouw in Nederland. Vanwege de voortschrijdende stand van de techniek en veranderende regelgeving was een herziening noodzakelijk. Knauf heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze herziene publicatie.

Het Handboek Houtskeletbouw vind je hier.

Prefab: speciaal voor houtskeletbouwers

Voor het isoleren, afbouwen en afwerken van een geprefabriceerde gevel is Knauf dé partner voor houtskeletbouwers. Knauf biedt een volledig assortiment platen voor binnen en buiten, materialen voor verwerking, complete buitengevelisolatiesystemen en isolatiemateriaal via Knauf Insulation. Speciaal voor verwerking en afwerking is er Diamond Board X met als unieke eigenschap de extra hoge constructiestijfheid.

Luisteren en verder bouwen

We gaan verder dan het leveren van producten en komt met technische adviezen die hout snijden. En omdat onze producten en systemen in de voorgeschreven combinatie presteren zoals we beloven, is er het garantiesysteem KnaufZeker. Een extra zekerheid, waarmee Knauf laat zien dat de wensen en eisen van de opdrachtgevers centraal staan.

Luisteren, adviseren en met slimme oplossingen komen voor nu en in de toekomst. Plus maatwerk leveren voor maximale efficiency. Dat maakt Knauf tot de constructieve partner die meewerkt om het rendement van professionele houtskeletbouwers te verhogen.

Interessante documentatie modulair bouwen

Meer weten over Prefab?

Maxim Sprong
Commercieel Technisch Adviseur Prefab Industrie

+31 6 111 801 61
[email protected]com

Meer weten over Prefab?

Frans de Bondt
Technisch Specialist Droge Afbouw / Houtskeletbouw

+31 6 553 632 94
[email protected]com

Projecten Prefab

Appartementengebouw M’DAM, Monnickendam - StudioPXL

Appartementengebouw M’DAM, Monnickendam

Het grootste massief houten woongebouw van Nederland staat in Monnickendam waar 5.000 m2 vloeroppervlak van tailor-made Knauf Brio-platen toegepast.

Bekijk project
Prefab houtbouw Monicahof Utrecht

Prefab houtbouw Monicahof Utrecht

Het nieuwe appartementengebouw aan de Monicahof in Utrecht is volledig in dragende houtskeletbouw ontworpen. Alleen voor het beplaten van de plafonds, wanden en vloeren is geen hout gebruik

Bekijk project