4 woningen Blaricum

Dat mooi ook lekker zuinig kan zijn, bewijzen deze vier bijzondere woningen in Blaricum. Dankzij de Skin buitengevel van Knauf zijn de stookkosten comfortabel laag terwijl het witte pleisterwerk de rietgekapte woningen een chique allure geeft.

Dun, degelijk en lekker warm

Al eerder bouwde aannemer Klies & Jozef uit Volendam dit type woningen in Blaricum. Een rieten kap en wit pleisterwerk, rechtstreeks op de Ytong blokken. Maar regels veranderen en het cellenbeton leverde niet meer de isolatiewaarde die tegenwoordig wordt gevraagd. Knauf Skin buitengevelisolatie bracht uitkomst. Bij de nieuwe woningen werden de Ytong gevels iets dunner gemaakt en voorzien van het gevelisolatiesysteem van Knauf.

Stevig gelijmd en geschroefd

De EPS platen zijn op de G4 blokken geplakt met Knauf SM 700 PRO. Een klein gedeelte van de ondergrond bestaat uit hout. Daar is het isolatiemateriaal ook nog eens vastgezet met schroefpluggen. Het geheel is met SM 700 PRO en een wapeningsnet voorzien van een stevige mortelweefsellaag en afgewerkt met Conni S 1,5 mm. Deze kunstharsgebonden sierpleister is op kleur gemaakt. Het hele pakket maakt dit Skin Energy 032 EPS systeem slechts 150 mm dik, maar dat is genoeg om een RC-waarde van zo'n 6.1 te halen.

Details voor een lange levensduur

Het gevelisolatiesysteem is aangebracht door stukadoorsbedrijf Veerman & Kemper. De Volendammers hebben veel ervaring met gevelisolatie maar evengoed hielp Knauf ze met een gedetailleerd projectadvies. Dat bevatte onder meer de maatvoering van de lekdorpels met neutjes die onder de ramen moesten komen en een richtlijn voor het aanbrengen van de grindkoffer. Ook dacht Knauf mee over de detaillering van de aansluiting met de dakkapel en de elektriciteitsvoorzieningen op de gevel. Stuk voor stuk onderdelen die van groot belang zijn voor zowel de esthetische als de technische levensduur van het gepleisterde gevelisolatiesysteem. Wat goed en mooi is moet immers goed en mooi blijven.

 

Meer weten?

Tim de Boer
Commercieel Technisch Adviseur Stucsystemen

0625032447
tim.deboer@knauf.nl

Prestaties

  • Thermisch isolerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht