AZC Grave

Een veelzijdig pakket aan eisen was er neergelegd voor asielzoekerscentrum in Grave. Knauf had daar passende antwoorden op met een breed scala aan robuuste, snelle en fraaie producten.

Snel, stevig en gegarandeerd goed

Van kazerne naar AZC

Op het terrein van de voormalige Generaal de Bons-kazerne in Grave is hard gewerkt aan een nieuw asielzoekerscentrum. Een aantal oude monumentale gebouwen is gerestaureerd en getransformeerd. Daarnaast zijn er zeven appartementencomplexen gebouwd op het vroegere militaire complex, met in totaal 76 appartementen. Die bieden plek aan zo’n 600 asielzoekers.

Stevige eisen

De opvangruimte mocht niet al te lang op zich laten wachten, Er moest dus snel worden gebouwd. Maar dat mocht niet ten koste gaan van de kwaliteit; er werden hoge eisen gesteld op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid en duurzaamheid. Een mooie uitdagingen voor de afbouw van het complex dus. Vandaar dat Knauf al in een vroeg stadium bij het project werd betrokken om mee te denken en te adviseren over de afbouw. De uitvoering van de oplossingen was in handen van Van der Heijden Totaal Afbouw. Het bedrijf uit Geffen werkte volgens het KnaufZeker systeem, zodat de vereiste prestaties gegarandeerd worden gerealiseerd. 

Dunne lagen, korte droogtijden

De constructieve betonnen binnenwanden waren mooi strak dus uitvlakken was nauwelijks nodig. Een ideale ondergrond om met MP 75 2 mm af te werken dus. De nieuwe gipsspuitpleister van Knauf kan namelijk in een dunne laag van 2 mm worden aangebracht, en dat kan behoorlijk schelen in droogtijd. Niet-constructieve binnenwanden maakte Van der Heijden Totaal Afbouw met Knauf Diamond Board. De robuuste vezelversterkte gipskartonplaat is stootvast en levert een belangrijke bijdrage aan de geluidsisolatie en de brandwerendheid van de scheidingswanden. 

Stootvaste gevels

Ook buiten is met stevig plaatmateriaal van Knauf gewerkt. Voor de gevels en plafonds is het Aquapanel Outdoor systeem gebruikt. Basis van het systeem is de cementgebonden Aquapanel plaat, die kan wel tegen een stootje. Dat geldt ook voor de afwerking van de platen. Bij de appartementsgebouwen is de cementgebonden ondergrond voorzien van een laag Knauf SM 700 PRO. De mortel is vezelversterkt, dat vermindert de kans op scheurvorming. Voor de eindafwerking gebruikte de stukadoor de kant-en-klare pasteuze gevelpleister Knauf Conni S.

Bakstenen blikvanger

Hoe fraai de gerestaureerde monumenten en de nieuwe appartementsgebouwen ook zijn, blikvanger is toch het nieuwe poortgebouw. Het metselwerk van de gevel loopt namelijk door in het dak. Althans, zo lijkt het. Mede op advies van Knauf is de kap dichtgezet met het Aquapanel Outdoor systeem. De cementplaten zijn afgewerkt met steenstrips, zodat het net is alsof  het poortgebouw één gemetseld geheel vormt.

Met AZC Grave beschikt opdrachtgever COA over een fraai en degelijk afgebouwde opvang, en met de zekerheid van KnaufZeker dat het ook goed blijft.

 

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Hardheid

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht