Bedrijfswoning in Achthuizen

Doorgaans worden gevelisolatiesytemen ingezet om de stookkosten te reduceren. Bij een woning in Achthuizen kwamen de thermische prestaties van Knauf Skin echter op de tweede plaats. In de eerste plaats ging het namelijk om de esthetische waarde.

Win-win dankzij Knauf Skin

Haarscheurtjes in de gevel. Daar had de eigenaar van een woning in Achthuizen last van. De vele vrachtwagens die het terrein op en af rijden hadden voor flink wat schade gezorgd. Omdat de woning toch gemoderniseerd werd, wilde de opdrachtgever die scheurtjes aan het zicht onttrekken. Liefst zou hij dat doen met een gevelisolatiesysteem. Aan Knauf de vraag of dat kon met Knauf Skin. Gelukkig was de schade vooral visueel, van constructieve problemen was geen sprake. Vandaar dat Knauf een advies kon uitbrengen om de gevel in te pakken met een Knauf Skin gevelisolatiesyteem.

Vochtproblemen voorkomen

De dikte van het systeem was nog wel een punt. Van de opdrachtgever hoefde dat niet meer dan drie centimeter te zijn. Bij de controle voor het advies constateerde Knauf echter dat dit te weinig zou zijn vanwege plaatselijk eerdere isolatiemaatregelen aan de binnenzijde van de woning. Die leveren een hogere RD-waarde dan het gewenste buitengevelisolatiesysteem zou doen. Op advies van Knauf is daarom een zestig millimeter dik Skin Basis EPS 040 systeem toegepast. Daarmee is condensatie en dus schimmelvorming voorkomen.

Ongevraagd extraatje

Het Skin-systeem is afgewerkt met Knauf SM 700 PRO mortel. De eigenaar van de bedrijfswoning heeft nu niet alleen een fraaie en schadevrije gevel, maar ook nog eens eentje waar dankzij het onderbouwde advies, nare vochtproblemen achterwege zullen blijven. En al stond het niet bovenaan de verlanglijst, dankzij de verbeterde isolatie zullen de stookkosten ongetwijfeld lager uitpakken.

Betrokken partijen

Aannemer

Aannemings- en Bouwbedrijf van Koppen te Ouddorp

Verwerker

Frank Stucadoorsbedrijf te Ooltgensplaat


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht