Sluit
Menu

Bovenkerkseweg in Giessenburg

15 januari 2017

Een gevel met een uniform uiterlijk wilden de opdrachtgevers. Want al die verschillende bakstenen die met de diverse verbouwingen waren gebruikt, zorgden voor een rommelig beeld. Knauf SM 700 PRO maakte daar één fraai geheel van.

Van lappendeken naar strakke gevel

 Woningen zijn net levende organismen; ze kunnen groeien en veranderen. Alleen gebeurt dat zelden zonder dat dat duidelijk zichtbaar is. Zo ook met de woning in Giessenburg waar Knauf werd gevraagd om advies uit te brengen voor de gevelafwerking. Het huis met de gepleisterde gevel was in de loop der jaren verbeterd en er waren delen aangebouwd. Dat was goed te zien aan de grote variatie in metselwerk en bepleistering. Van die lappendeken moest één geheel worden gemaakt, liefst zonder stucstops. Maar wel zo dat het voor lange tijd goed en fraai zou blijven.

Voorkomen is beter dan herstellen

Voor de plinten en het maaiveld, waar nieuw metselwerk was aangebracht, adviseerde Knauf UP 310. Dit bouwdeel staat vaak langdurig bloot aan vocht, en in combinatie met de sokkeldichtpleister SD 180 voorkomt de hardere waterafstotende cementgebonden mortel dat dit problemen oplevert. Op het metselwerk van de rest van de gevel is op advies van Knauf LFP 235 aangebracht. Verschillende materiaalsoorten in de ondergrond kunnen voor spanning zorgen, en de lichtgewicht mortel kan die goed opvangen.

Esthetisch en technisch verantwoord

Om de goed voorbereide gevel een uniform uiterlijk te geven, is Knauf SM 700 PRO gebruikt. In tegenstelling tot veel andere materialen kan deze multifunctionele cementgebonden pleister op de gehele gevel worden ingezet. Geen stucstops en een ander materiaal voor de plint dus maar één en dezelfde afwerking van dakoverstek tot maaiveld. Precies zoals de opdrachtgever dat graag wilde. En dankzij het Knaufadvies en de garantie van KnaufZeker ook nog eens met de zekerheid dat de gevel er niet alleen mooi uitziet maar ook technisch goed is en blijft.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
v.d. Dool aannemersbedrijf

Verwerker
Stukadoorsbedrijf Ponssen te Giessenburg