Da Vinci College Roosendaal

Een uitgebreid projectboek met een grote variatie aan wanden én de garantie dat die wanden doen wat ze moeten doen dankzij KnaufZeker. Het Da Vinci College in Roosendaal is er zeer content mee.

Naar zo'n school gaan is een feestje

Heerlijke leeromgeving

‘Een stad in het klein’, wordt het nieuwe Da Vinci College in Roosendaal omschreven. Ector Hoogstad Architecten maakte van de VMBO- en praktijkschool dan ook iets meer dan een verzameling leslokalen en praktijkruimten. Het duurzame gebouw heeft ook binnenpleinen, terrassen, een boulevard, een wintertuin, sedumdaken en innovatieve technieken voor een laag energieverbruik. Een pracht van een school dus, die door een flink aantal Knauf wanden ook nog eens kan rekenen op goede brandveiligheid en een hoog geluidscomfort. 

Bescherming van het staalskelet

Het Da Vinci College bestaat uit een ouder deel en uit een compleet nieuw gebouw. Voor de hoofddraagconstructie van nieuwbouw is staal gebruikt. Dat metalen skelet moet uiteraard goed worden beschermd tegen brand. Vaak wordt daar een brandwerende coating ingezet, of worden de onderdelen apart ingepakt. De opdrachtgever wilde echter een wat eenvoudiger methode die meer zekerheid biedt. 

Praktische oplossing

Knauf stelde voor om schachtwanden om de staalconstructies heen te bouwen. Met het oog op de vele windverbanden zou dat veel minder arbeidsintensief zijn dan elk onderdeel apart inpakken. En waar het maar lastig controleren is of een brandvertragende coating dik genoeg is aangebracht, kan bij een wand gemakkelijk worden nagegaan of hij volgens de eisen is gemonteerd. Zeker met het uitgebreide projectboek met alle details erbij dat Knauf voor Garant Projectafbouw uit Veghel maakte. 

Stabiele constructie

Garant Projectafbouw plaatste de profielen van de brandvertragende wanden met de ruggen tegen elkaar. Dat levert een zeer stabiel frame op én, misschien nog wel belangrijker, het voor de brandwerendheid broodnodige isolatiemateriaal blijft zo goed op zijn plek zitten. De wanden zijn voorzien van een dubbele laag stootvaste en extra brandwerende Knauf Diamond Board. Deze opbouw levert i.c.m. de steenwolisolatie een brandwerendheid van 60 minuten. Dat is voldoende voor de twee verdiepingen tellende nieuwbouw van het Da Vinci College. 

Ook voor alle scheidingswanden gebruikte Garant Projectafbouw de robuuste Knauf Diamond Board. Vanwege de stootvastheid uiteraard, want die komt in een school goed van pas. Maar ook omdat er in zo’n leeromgeving hoge eisen worden gesteld aan geluidsisolatie. Zeker scheidingswanden tussen klaslokalen moeten op dat vlak optimaal functioneren. 

Zeker met KnaufZeker

Het prachtige nieuwe Da Vinci College is eind 2015 in gebruik genomen. Het is een fantastische moderne leeromgeving waarin een aantal slimme oplossingen van Knauf zorgen voor een optimale geluidsisolatie en goede brandveiligheid. Daar staat KnaufZeker garant voor.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Ons Middelbaar Onderwijs, Tilburg

Architect
Ector Hoogstad Architecten & IMd (constructieadvies)

Aannemer
BVR, Roosendaal

Verwerker
Garant Projectafbouw, Tilburg

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Hardheid

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht