Hotel Nassau Breda

Van sober klooster naar luxe hotel. Dankzij een uitgebreid Knauf-advies kunnen de gasten van Hotel Nassau Breda genieten van een locatie waar eeuwenoude historie samengaat met comfort en veiligheid op het hoge niveau van de 21e eeuw.

5-sterrenluxe in eeuwenoud klooster 

Hotel Nassau Breda bestaat uit een aantal gebouwen die in leeftijd variëren van één tot wel zeven eeuwen. Een doolhof van gangen, hokjes en kamers dus waar een brandveilig en comfortabel vijfsterrenhotel van is gemaakt. Met een uitgebreid advies voor de uitvoering van wanden en plafonds vertaalde Knauf de eisen en wensen van de Amerikaanse hotelier naar de Nederlandse praktijk.

Serene rust

Aan de hand van het projectboek van Knauf maakte Verhoeven Montage van elke verdiepingsvloer een brandscheiding. Met Knauf DF-platen zijn alle houten vloeren en het staal dat was ingebracht voor de versteviging, zestig minuten brandwerend gemaakt. Ook de scheidingswanden tussen de kamers zijn een uur brandwerend. De dubbelskeletwanden, gevuld met twee lagen Acoustifit en dichtgezet met een laag Knauf A-plaat en een laag Knauf Diamond Board, leveren ook nog eens een geluidsisolatie van maar liefst 67 dB.

Standaardoplossingen en maatwerk

Dezelfde combinatie van A-plaat en Diamond Board is gebruikt voor de ruim twintig cm dikke voorzetwanden. Ze realiseren een Rc-waarde van meer dan 3,5. In de badkamers geen Diamond Board, daar is de Knauf H2-plaat toegepast, die is geïmpregneerd met een waterafstotend middel. Behalve de standaardoplossingen adviseerde Knauf nog een groot aantal maatoplossingen voor de vele unieke knooppunten in het ingewikkelde gebouw.

Tonnen gips

De hoeveelheid gipsplaten die in het bijzondere hotel is gemonteerd, is enorm. Maar daarnaast is ook nog eens zeventig ton Knauf MP 75 verwerkt. Stukadoorsbedrijf De Groot heeft de machinepleister gebruikt voor de plafonds en er alle gemetselde wanden vlak en sausklaar mee gemaakt.

KnaufZeker

Naast de advisering in het voortraject en het uitgebreide projectadviesboek verzorgde Knauf ook begeleiding op de werkplaats. Het hele project is immers uitgevoerd onder KnaufZeker. Zo kan iedereen, van verwerker tot hotelgast, er op rekenen dat de gebruikte Knauf-systemen precies doen wat ze beloven!

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Reductie contactgeluid
  • Thermisch isolerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht