Jan Muschlaan in Den Haag

Bij een woning in de Hofstad werd met Knauf Skin twee vliegen in één klap geslagen; goede isolatie en een knap uiterlijk. Dankzij de Quick XL elementen is er van koudebruggen geen sprake.

Slim en snel met Quick XL

De renovatie van een woning in de Jan Muschlaan in Den Haag mag met recht een transformatie worden genoemd. Het uiterlijk van het pand is compleet veranderd. Niet alleen door de aan- en opbouw, compleet met nieuwe kozijnen en daken, maar ook door het Knauf Skin Energy 0.32 gevelisolatiesysteem dat werd aangebracht. Knauf maakte daar een uitgebreid advies voor.

Plakken in plaats van pluggen

Belangrijk onderdeel bij gevelisolatie zijn de details, ze zijn bepalend voor het behoud van het systeem. Vandaar dat daar ook bij het advies voor deze woning veel aandacht aan is besteed. Zo is onder meer goed gekeken naar de plint en de aansluitingen op maaiveld. Vaak wordt op dat deel van de gevel met sokkelprofielen gewerkt, maar hier adviseerde Knauf het Quick XL element. De startplaat heeft een harde onderzijde zodat er geen aparte sokkelprofielen nodig waren. Dat voorkomt koudebruggen want waar profielen vaak met slagpluggen worden aangebracht, zijn de Quick XL elementen op geplakte steuntjes geplaatst.

Fraaie uitstraling

Onder de Quick XL elementen zijn Knauf HD sokkelplaten geplaatst, die zijn beter tegen mechanische druk bestand en tevens stootvaster zodat ze niet snel zullen beschadigen. Het geheel is afgewerkt met Knauf SM 700 Pro. Dankzij die mortel ziet de gevel er uit als één geheel, ondanks de verschillende ondergronden. En de RC van 2,5 maakt dat de bewoners ook ín de woning heerlijk van de opknapbeurt kunnen genieten.

Betrokken partijen

Verwerker

Onderhoudsbedrijf Richard van der Sloot i.s.m. B.J. Stucadoors


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht