Kindcentrum 'De Vlinder' Deventer

De buitengevel van het Kindcentrum kenmerkt zich door een gebogen aansluiting van buitenplafond naar buitenwand. Die ronde vormen vragen om een speciale afwerking. Op basis van alle wensen en specificaties werd door Knauf geadviseerd om het gehele overstek te voorzien van het Knauf Aquapanel Outdoor systeem. Doorslaggevend voor deze keuze was de zekerheid die de opdrachtgever kreeg door toepassing van KnaufZeker prestatiegarantie.

Uitdagende constructie vereist zekerheid

Het Kindcentrum ‘De Vlinder’ in Deventer is een belangrijk onderdeel van de wijkvernieuwing van de Rivierenwijk. De Vlinder is een ontmoetingsplek en middelpunt van de wijk, met een school, consultatiebureau en peuter- en kinderopvang. Het ontwerp van het gebouw, dat qua bovenaanzicht wel wat wegheeft van een vlinder, is bijzonder. Waar Nederlandse bouw zich over het algemeen kenmerkt door betonnen en bakstenen constructies, wordt dit gebouw traditioneel opgetrokken door middel van houtskeletbouw. De buitengevel kenmerkt zich door een gebogen aansluiting van buitenplafond naar buitenwand. Er is sprake van een radius van slechts 700 millimeter en hier moest een geschikte oplossing voor worden bedacht.

Bij de uitvoering van dit bijzondere project moest elk risico uitgesloten worden: de gebogen constructie moest goed zijn en blijven. Na uitgebreid overleg tussen architect, aannemer en Knauf werd besloten het gehele overstek te voorzien van het Knauf Aquapanel Outdoor systeem. Doorslaggevend voor deze keuze was de garantie die de opdrachtgever kreeg door toepassing van KnaufZeker prestatiegarantie.

De toepassing van de nieuwe Knauf Aquapanel SkyLite plaat bleek, ook esthetisch, het meest geschikt. Deze plaat is lichter en dunner dan bestaande buitenplaten en daarmee gemakkelijker te buigen in de kleine radius van de kromming. Het Kindcentrum project is het eerste project in Nederland waar de Aquapanel SkyLite is toegepast. De toepassing van SkyLite in gebogen vorm is zelfs wereldwijd een primeur! De beplating wordt afgestuct met basislaag Knauf SM 700 en een witte afwerklaag Knauf LP 221.

Ook de gehele binnenafbouw wordt gebouwd onder KnaufZeker prestatiegarantie. De wens was toepassing van een enkele beplating, om slanke wandconstructies te bouwen en de kosten voor verwerking binnen de perken te houden. Door alle binnenwanden van Knauf Diamond Board platen te voorzien, kan worden voldaan aan die wens. Diamond Board heeft daarnaast extra eigenschappen op het gebied van geluidsisolatie, stootvastheid, vocht- en brandwerendheid. 

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Stichting Samenwerkingsscholen Rivierenwijk, Deventer

Architect
DOK architecten

Aannemer/verwerker
de KlaassenGroep, Dinxperlo

Prestaties

  • Brandwerend
  • Buigbaar
  • Extra geluidsisolerend
  • Hardheid
  • Waterbestendig

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht