Little Manhattan

Ruim 850 éénkamerappartementen telt Little Manhattan. Dankzij een enorme hoeveelheid Knauf Diamond Board zijn ze robuust en verzekerd van een uitstekend geluidscomfort en een prima brandveiligheid.

High performance voor buitenlandse studenten

Een campus met ruim 850 woonstudio’s kun je nauwelijks klein noemen. Little Manhattan dankt zijn naam dan ook meer aan de stedelijke uitstraling met twee woontorens en een onderbouw. De gebouwen bieden plek aan 590 studentenwoningen en 279 studio’s voor jonge starters. Knauf maakte een projectadvies met verschillende wanden die aan de hoge eisen voldoen. MAT Afbouw bouwde de wanden aan de hand van het met alle details voorziene projectboek.

Weinig stoken en toch lekker warm

De studentenwoningen worden verhuurd door DUWO. Zij stellen wat hogere eisen aan onder meer de thermische en geluidsisolerende prestaties van de scheidingswanden dan gebruikelijk. De gangwanden bijvoorbeeld moesten een RC van 3,5 halen. Daarvoor monteerde MAT Afbouw dubbele skeletten, elk gevuld met 70 mm glaswol en nog eens 40 mm glaswol tussen de skeletten in. De in totaal 240 mm dikke wand werden dichtgezet met standaard A-plaat voor de eerste laag en Diamond Board als buitenste laag. De wanden leveren een brandwerendheid van 60 minuten. Dankzij de Diamond Board zijn ze ook nog eens goed bestand tegen een stootje.

Breed ingezette alleskunner

Ook voor de woningscheidende wanden adviseerde Knauf de combinatie van A-plaat en Diamond Board. Het dubbele skelet is iets minder stevig geïsoleerd omdat hier wat minder werd geëist van de thermische isolatie. De wanden leveren met een DnT,Ak van 58 een goede geluidsisolatie.
Op advies van Knauf gebruikte MAT Afbouw de Diamond Board eveneens voor schachtwanden. Gecombineerd met RS 35 steenwol leveren de extra stevige gipsplaten wanden een brandvertraging van 60 minuten. Vanwege zijn waterbestendigheid is Diamond Board op aanraden van Knauf ook toegepast in de badkamers, als buitenste beplating van de combiwanden.

Studenten en young professionals die een starterswoningen hebben weten te bemachtigen, zijn dankzij de wanden van Knauf verzekerd van een comfortabele en veilige woonruimte.

Betrokken partijen

Hoofd opdrachtgever

IC Netherlands B.V.

Architect

Studioninedots

Aannemer

Smit's Bouwbedrijf BV

Verwerker

MAT AFBOUW

Prestaties

  • Brandwerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht