Motel One Amsterdam

Niet alleen top is goed. Dat bewijst het Amsterdamse Motel One. Het is geen vijfsterrenhotel, maar de afwerking ziet er netjes en strak uit en hij voldoet aan de eisen voor brandwerendheid en geluidsisolatie.

Prima prestaties in budgethotel

Pal tegenover de RAI in Amsterdam is het eerste Motel One van Nederland verrezen. De Duitse keten van budget designhotels schakelde ZZDP Architecten in voor het ontwerp. Het gebouw heeft 9 etages en een ondergrondse parkeergarage. Begane grond en de eerste verdieping zijn winkels en horeca, de 320 hotelkamers bevinden zich op de verdiepingen daarboven.

Keurig binnen de regels

Motel One Amsterdam is gebouwd door Pleijsier Bouw en CBA Tiel monteerde de wanden en de plafonds. Voor het gros van de wanden gebruikte het bedrijf uit de Betuwe Knauf A-platen. Die zijn op diverse soorten frames gemonteerd. Zo zijn er kamerscheidende wanden gemaakt met dubbele frames van 50 mm profielen. Isolatiemateriaal en dubbele Knauf A-beplating leveren voldoende brandweerstand en geluidsisolatie op om te voldoen aan de Nederlandse regels.

Netjes en strak

In veel situaties wordt Knauf Diamond Board gebruikt voor de buitenste laag. Knauf had de stootvaste plaat wel geadviseerd omdat hij wat extra prestaties levert, maar bij een budgethotel gelden nu eenmaal andere prioriteiten. Diamond Board, die ook waterbestendig is, is wel gebruikt voor de badkamers. Bij de receptie maakte CBA nog een mooi plafond met Knauf A-platen. Het geheel ziet er netjes en strak uit. De gasten van Motel One hoeven echter niet de hoofdprijs te betalen voor hun overnachting.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Motel One

Architect
ZZDP Architecten

Aannemer
Pleijzier Bouw Nijkerk

Verwerker
CBA Tiel

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht