Multifunctionele parkeergarage RAI

Uiteraard waren het vooral de hypnotiserende windingen van het gebouw waardoor de multifunctionele parkeergarage van de RAI een nominatie voor de ARC17 Architectuur Award. Het opvallende gebouw bevat echter ook een aantal prima Knauf wanden.

Wie het kleine niet eert….

De nieuwe parkeergarage van de RAI is niet zomaar een parkeergarage. Natuurlijk kunnen er auto’s in worden geparkeerd – maar liefst 1000 stuks – maar de eerste verdieping  kan ook nog eens bij de evenementcomplex worden getrokken en als congresruimte worden gebruikt. Het is dan ook logisch dat er extra aandacht is besteed aan de algemene ruimtes zoals de trappenhuizen, de betaalautomaten en de toiletten. Afbouwbedrijf Intramax plaatste daar een aantal degelijke en functionele Knauf wanden.

Intensief gebruik

De trappenhuizen in de nieuwe parkeergarage worden intensief gebruikt. Buiten de RAI- evenementen om doet het gebouw namelijk dienst als openbare parkeergelegenheid. Knauf adviseerde daarom rondom een combiwand toe te passen met een laag standaard A-platen op het metalen regelwerk en Diamond Board als buitenste laag. Die tweede plaat is immers stootvast en goed toepasbaar in een ruimte die intensief wordt gebruikt.

Specialistische oplossingen

Omdat de parkeerdekken in direct contact staan met de buitenlucht, is goed nagedacht over de thermische isolatie van de wanden. Intramax vulde de frames op met Knauf Acoustifit en de stevige waterafstotende Knauf Cavitec.

Voor de toiletten zette Intramax de 12,5 mm H2-platen in. Omdat ze een vertraagde wateropname hebben dankzij het impregneren met een waterafstotend middel, zijn ze bij uitstek geschikt voor toiletruimtes.

Ook voor de schachtwanden adviseerde Knauf een specialistische plaat. Dankzij de beplating met 12,5 mm Knauf DF is RAI verzekerd van 60 minuten brandwerendheid. Een geruststellende gedachte want trappenhuizen zijn niet de gemakkelijkste ruimtes om te ontruimen bij brand.

Betrokken partijen

Hoofd opdrachtgever

Rai Amsterdam

Architect

Benthem Crouwel architects

Aannemer

Aan de Stegge Twello

Verwerker

Intramax

Geleverd via handel

Obimex

Prestaties

  • Brandwerend
  • Geluidsabsorberend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht