New Premises Eurojust Den Haag

Eurojust in Den Haag is het eerste gebouw waar Knauf Klickboard is gebruikt. Dat leverde niet alleen een primeur op, maar ook broodnodige tijdwinst. Dankzij het vouwbare hoekprofiel werd de krappe planning gehaald.

Razendsnelle en superstrakke koven

Knauf Klick Board is toegepast bij het project dat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf is uitgevoerd. Het gebouw van 13 verdiepingen hoog is uitgevoerd met een prachtige gevel met glazen panelen. De panelen hangen wisselend naar voren en naar achteren en zijn naar links of rechts gedraaid. 

Uitdagende planning

Het fraaie idee voor de gevel leverde een grote uitdaging op voor de binnenafbouw; bijna geen van de kolommen tussen de ramen is recht. Om die kolommen moest MAT Afbouw super strakke en stootvaste koven maken. In een hoog tempo ook nog, want elke week moest een verdieping worden opgeleverd. Dankzij het nieuwe Knauf Klick Board en de prettige samenwerking met MAT, lukte het om het nieuwe gebouw binnen de geplande tijd af te bouwen. 

Slimme oplossing

Het geheim van Knauf Klick Board is een vouwbaar hoekprofiel dat aan lengtes plaatmateriaal is bevestigd. Door het profiel te vouwen en vast te klikken, wordt een platte plaat ineens een hoek. Of zelfs een u-bak, als er twee profielen worden gebruikt. Door het klikprofiel zijn de hoeken van de koven superstrak en erg stevig. Het ingebouwde profiel is namelijk van hard kunststof en kan tegen een stootje. In tegenstelling tot vouwgips waar ook hoekprofielen bij nodig zijn. Klick Board is kant en klaar en dat scheelt veel arbeidstijd. 

Nauwkeurige voorbereiding

Er was flink wat voorwerk nodig om het vereiste hoge montagetempo te kunnen halen. Het gebouw telt immers een paar duizend dagkanten die schuin weglopen, tot wel 7 centimeter. Knauf leverde alle Klick Board af in Zaltbommel waar MAT ze in de eigen werkplaats precies op maat sneed. Op de bouwplaats hoefde er vrijwel niets meer te worden aangepast en met enkele kliks werden de kolommen tussen ramen voorzien van strakke stootvaste koven. 

Stabiel en stootvast

Het Knauf Klick Board is uitgevoerd met Diamond Board, vanwege de hoge eisen die aan de stootvastheid worden gesteld. Dat geldt ook voor de diverse scheidingswanden die MAT monteerde. Zo zijn er eenvoudige scheidingswanden met een enkele laag Diamond Board, combiwanden met een laag gewone gipsplaat en een laag Diamond Board of zelfs twee lagen Diamond Board. Dankzij de keiharde Knauf-plaat zijn de wanden zeer stabiel en stootvast en halen hoge geluidsisolerende waarden.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Rijksoverheid

Architect
Mecanoo Architecten

Aannemer
Heijmans

Verwerker
MAT Afbouw, Zaltbommel 

Prestaties

  • Extra geluidsisolerend
  • Hardheid

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer | Privacy | Voorwaarden

Colofon
Website door Zicht