Stieltjesweg Delft

Slimme oplossingen. Die heb je keihard nodig als je in een razend tempo 500 studentenwoningen moet bouwen. Met onder meer een grote hoeveelheid op maat gemaakt Knauf Klick Board leverde Knauf een belangrijke bijdrage aan het halen van de strakke planning.

Maatwerk voor strak geplande studentenwoningen

Meer dan 20.000 studenten telt Delft, huisvesting is er dan ook een hot item. Aan de Stieltjesweg bouwde Smits Bouwbedrijf een complex met zo’n 650 studentenappartementen. 150 daarvan kwamen in een bestaand pand, de rest in een nieuwe toren. Voor de nieuwbouw was een zeer strakke planning gemaakt; MAT Afbouw moest wekelijks een verdieping realiseren. Knauf hielp het afbouwbedrijf uit Zaltbommel daarbij met een gedetailleerd projectboek en materiaal op maat.

Snel, strak en sterk

Alle ventilatiekoven in de gangen zijn gemaakt met Knauf Klick Board. Knauf leverde de Klick Board platen op maat aan, zodat de koven razendsnel in elkaar konden worden gezet. De prefab-oplossing levert een super strak en sterk eindresultaat op, dat nauwelijks afgewerkt hoeft te worden. Dat scheelt veel tijd.

Standaard waar mogelijk, speciaal waar nodig

Alle wanden zijn eveneens zeer snel gebouwd omdat al het plaatmateriaal en regelwerk vooraf op maat is gemaakt. De kamerscheidende wanden bestaan uit een dubbel skelet met 40 mm glaswol en twee lagen A-plaat, genoeg om de vereiste geluidsisolatie waar te maken. In de badkamers is de H2 plaat gebruikt als buitenste laag. Die plaat is geïmpregneerd met een waterafstotend middel, dat voor een vertraagde wateropname zorgt. Voor de schachtwanden adviseerde Knauf een dubbele laag DF plaat gecombineerd met RS 35 steenwol om de 60 minuten brandwerendheid te realiseren.

Perforaties voor een prima akoestiek

Dat de nadruk op snelheid lag, wil niet zeggen dat er geen aandacht was voor akoestiek en esthetiek. In alle gangen en trappenhuizen is het Knauf Danoline systeemplafond gemonteerd. De Plaza gipstegels zijn voorzien van microperforaties waardoor ze voor een aangenaam akoestiek klimaat zorgen. Bij de entree van het appartementencomplex doet het plafond met Cleaneo platen dat ook. Daarnaast heeft de geperforeerde gipsplaat ook nog een luchtzuiverende werking. Zo hebben de studenten een algemene ruimte die niet alleen prettig voor de oren is, maar ook voor de luchtwegen.

Betrokken partijen

Hoofd opdrachtgever

Duwo specialist in studentenhuisvesting

Architect

RoosRos Architecten

Aannemer

Smit's Bouwbedrijf BV

Verwerker

MAT AFBOUW

Prestaties

  • Brandwerend
  • Geluidsabsorberend
  • Hoge sterkte
  • Luchtzuiverend
  • Vertraagde Wateropname

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht