Van Heenvlietlaan Amsterdam

Binnen de bestaande contouren van het gebouw aan de Van Heenvlietlaan in Amsterdam zijn 354 studenten- en startersstudio’s en circa 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Door bijzondere projectspecifieke detaillering is optimaal wooncomfort mogelijk gemaakt. Het project is uitgevoerd onder de garantie van KnaufZeker.

Transformatie kantoorgebouw tot ideale woonruimtes

Het voormalig kantoorgebouw van de ING aan de Van Heenvlietlaan in Amsterdam is getransformeerd tot zelfstandige woonstudio’s. Binnen de bestaande contouren van het gebouw zijn 354 studenten- en startersstudio’s en circa 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Gezien de oppervlakte van de studio’s (23 m²) is gezocht naar een oplossing om maximaal wooncomfort voor de bewoners te realiseren.

Knauf leverde hiervoor alle binnenwanden, vrijdragende plafonds en droge dekvloeren op een polyfoam laag. Met de bijzondere projectspecifieke detaillering, die samen met Van de Wiel Complete Afbouw is ontwikkeld, is een optimale woonomgeving voor de bewoners ontstaan. Door toepassing van producten als Diamond Board, DF-plaat en Brio vloerelementen zijn systemen gebouwd met een goede geluidsisolatie en hoge brandwerendheid. Tevens is door toepassing van voorzetwanden met dubbel isolatiemateriaal de beoogde thermische isolatie gerealiseerd.

In overleg met Van de Wiel Complete Afbouw is gekozen om onder KnaufZeker garantie te werken.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Bouwfonds European student Housing Fund

Architect
Magis Architecten , Eindhoven

Aannemer
Kondor Wessels, Amsterdam

Verwerker
Van de Wiel Complete Afbouw, Oisterwijk

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Thermisch isolerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht