Sluit
Menu

Villa Capelle aan den IJssel

12 maart 2017

Glad afgewerkte wanden is dé stuctrend van het moment. Maar tegenwoordig vragen mensen ook vaker om gladde gevels. Het kan, en zelfs mét garantie, tot grote vreugde van de bewoners van een villa in Capelle aan den IJssel.

Gegarandeerde gladde gevel

Een schitterende vrijstaande villa met een rieten kap. Natuurlijk horen daar wit gepleisterde gevels bij. De bewoners wilden die het liefst zo glad mogelijk, net als de wanden in huis. Een eenvoudige opgave is dat niet, in de meeste mortels zit zand en dat zorgt voor een schuureffect. Met uitgekiende materialen én een deskundig advies kon Knauf verwerker A de B Stucwerken uit Boskoop een oplossing bieden.

Verschillende ondergronden

De gemetselde gevel van de villa werd eerst met LFP 235 voorzien van een basislaag. Vervolgens kon die met de fijnpleister FP 205 in twee lagen mooi fijn worden afgeschuurd.
Probleem was echter dat de gevel niet alleen uit metselwerk bestond. Een deel van de woning is houtskelet, dichtgezet met Knauf Aquapanel Outdoor. Op die gevel wilde de opdrachtgever graag dezelfde fijne afwerking. Dat was echter geen bestaand en gegarandeerd Knauf-systeem, terwijl garantie wel gewenst was.

Testen op maat

Om toch aan die garantie-eis tegemoet te kunnen komen, voerde Knauf uitgebreide tests uit. Op de Aquapanel platen werd een vertande hechtbrug aangebracht met Knauf SM 700. Daar werd vervolgens een gerabotteerde en daarna dicht geschuurde basislaag van Knauf LFP 235 overheen gezet. Die is afgewerkt met twee lagen Knauf FP 205. De testresultaten waren bevredigend zodat dit systeem op de villa kon worden toegepast; mét garantie.

Goed nieuws voor de opdrachtgever. Die heeft een villa met een egale fijne gepleisterde gevel en dankzij Knauf Zeker de garantie dat die piekfijn in orde is en blijft.

Betrokken partijen

Verwerker

A de B Stucwerken te Boskoop