Sluit
Menu

Villa Maasland

27 september 2016

Een hoog comfort en lage stookkosten, dat wilden de bewoners van deze woning in het Westland. Dus kozen ze voor een fraaie en goed geïsoleerde gevel met Knauf Skin gevelisolatie.

Woonhuis in het Westland

Een alledaagse verschijning kun je deze nieuwgebouwde villa in Maasland niet noemen. Waar normaal gesproken baksteen het beeld bepaalt, kozen de bewoners hier voor een combinatie van rood metselwerk en wit pleisterwerk. De gestukadoorde afwerking is aangebracht op een gevelisolatiesysteem van Knauf, Skin Energy. Dat levert niet alleen een mooie gevel op, maar met een RC-waarde van 5,5 ook veel comfort in de woning; én een lage energierekening.

Pleister op kleur

Basis van het Skin Energy systeem bestaat uit 16 cm dikke isolatieplaten van EPS. Die zijn met  de hechtmortel SM 700 PRO op de kalkzandsteen ondergrond verlijmd. Een beschermende mortelweefsellaag, SM 700 PRO met een wapeningsweefsel erin, zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal tegen een stootje kan. Stucadoorsbedrijf Tom Schuurman heeft de platen afgewerkt met een op kleur gemaakte kunstharsgebonden sierpleister, Conni S. De korrel van 1,5 mm en de lichte tint maken dat de afwerking mooi aansluit bij de rode bakstenen van de rest van de woning.

Goed gedetailleerd

Natuurlijk moet zo’n goed geïsoleerde en fraai afgewerkte gevel mooi blijven. Daar zijn specifieke details voor nodig die Knauf uiteraard in het advies had uitgewerkt. Soms moeten er daardoor tijdens de bouw nog wat dingen worden aangepast. Daarvan was in Maasland geen sprake, de architect had alles al opgenomen in zijn ontwerp. Het kan niet missen of deze bewoners gaan nog lang plezier hebben van hun prachtige nieuwe en comfortabele huis.

 

Meer weten?

Tim de Boer
Commercieel Technisch Adviseur Stucsystemen

0625032447
tim.deboer@knauf.nl

Betrokken partijen

Architect
Architektenburo Jan Louter, Maasland

Aannemer
Aannemersbedrijf Groenewegen, Maasland

Verwerker
Stukadoorsbedrijf Schuurman, Zandvoort

Prestaties

  • Thermisch isolerend