Visrokerij Enkhuizen

Een aantal nieuwe ramen erbij en de bakstenen gevel gepleisterd met een gevelpleister van Knauf; na de upgrade ziet het kantoorpand van visrokerij Klooster in Enkhuizen er uit als nieuw!

Verfrissende facelift

Het pand van visrokerij Klooster uit Enkhuizen voldeed nog prima, maar de gevel kon wel een facelift gebruiken. De vensters werden aangepast en omdat dat behoorlijke littekens zou achterlaten in de bakstenen gevel, wilde de opdrachtgever graag iets doen aan het uiterlijk. Gevelisolatie was niet aan de orde, het pand heeft een gevel met een geïsoleerde spouw. Een mooie bepleistering was de oplossing. J&B Stukadoors uit Venhuizen benaderde Knauf voor advies om de gevel een tweede leven te geven.

Spanningsarm en waterafstotend

Aanpassingen van de raampartijen betekende dat er stukken nieuw metselwerk in de gevel kwamen. De nieuwe bakstenen gedragen zich anders dan oude, ze zijn minder glad en hebben een sterkere zuiging. Geen homogene ondergrond voor het pleisterwerk dus, en dat is vragen om problemen. Daarom is de complete gevel eerst voorzien van hechtmortel Knauf SM 700 om over het hele oppervlak een gelijkmatige zuiging te realiseren. Vervolgens is met de waterafstotende en extreem spanningsarme uitvlakmortel Knauf LFP 235 een basislaag gemaakt. J&B Stukadoors heeft die afgewerkt met Knauf HP 250, een waterafstotende buitenpleister, waarna een dampopen verfsysteem is aangebracht.

Speciale detaillering hoefde Knauf niet te adviseren, zaken als waterslagen en ruime dakoversten waren namelijk prima in orde. Het enige extra puntje van aandacht waren de dilataties in de gemetselde ondergrond, die zijn overgenomen in het pleisterwerk. Zonder twijfel gaat de visrokerij dan ook nog lang plezier hebben van de schitterend opgeknapte gevel.

Meer weten?

Tim de Boer
Commercieel Technisch Adviseur Stucsystemen

0625032447
tim.deboer@knauf.nl

Betrokken partijen

Opdrachtgever:
Visrokerij Klooster, Enkhuizen 

Aannemer:
Verplancke & Groot, Enkhuizen

Verwerker
J&B Stukadoors, Venhuizen 

 


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht