Vrijstaande woning in Ridderkerk

Tijd voor een opknapbeurt, dachten de  bewoners van deze villa in Ridderkerk. In plaats van de groezelige baksteen wilden ze een strakke frisse witte gevel. Een facelift waar Knauf graag een advies én garantie voor afgaf.

Een gevel om je vingers bij af te likken

Schilders- en Afwerkingsbedrijf de Ruit BV moet een zeer bevredigende klus aan de transformatie van deze vrijstaande woning hebben gehad. Het bedrijf uit Wateringen toverde de grauwe bakstenen van zowel huis huis als berging om in een stralende frisse gevel. Knauf stelde een advies op voor het stucwerk, compleet met KnaufZeker garantie.

Beresterk en waterdicht

Om vochtproblemen bij de plint en het maaiveld te voorkomen, adviseerde Knauf daar UP 310 te gebruiken. Die zandcementpleister is niet alleen spatwaterbestendig maar heeft ook een hoge druksterkte. Dat maakt hem zeer geschikt voor dat zwaarbelaste geveldeel. De stukadoors gebruikten de UP 310 om een basis- en afwerklaag te maken. Nabehandelen deden ze vervolgens met SD 180. De sokkeldichtpleister zorgt ervoor dat de gevel bij maaiveld en plint waterdicht is.

Superstrak plaatje

De kans op spanningsverschillen in de gedateerde bakstenen gevel is niet groot. Toch raadde Knauf de stukadoors aan om LFP 235 te gebruiken voor de basislaag. Op een wat oudere ondergrond is het namelijk beter om de lichtgewicht pleister toe te passen.

Afwerken deden ze met HP 250. De villa moest immers een strak aanzicht krijgen en daar is de afwerkpleister door zijn zeer fijne structuur bij uitstek geschikt voor.

Door het Knauf advies en KnaufZeker hebben stukadoor en bewoners de garantie dat de gevelbepleistering technisch prima in orde is. En dat er ook op het uiterlijk niets valt aan te merken, zie je zo.

Betrokken partijen

Verwerker

Schilders- en Afwerkingsbedrijf de Ruit BV te Wateringen


Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht