Sluit
Menu

Vrijstaande woning in Voorhout

11 december 2016

Een vrijstaande nieuwbouwwoning in de duin- en bollenstreek? Dat mag er best chique uitzien. Daarom kozen de bewoners voor stucwerk, mooi en goed uitgevoerd volgens Knauf advies en met de garantie van KnaufZeker.

Chique en zeker met stuc

Baksteen gevels was niet wat de bewoners van de vrijstaande nieuwbouwwoning wilden. Hun nieuwe huis mocht wel een wat chiquere uitstraling krijgen en daar vonden ze stucwerk de uitgelezen oplossing voor. Maar het moest wel goed, en met garantie. Vandaar dat Knauf een compleet adviesrapport opstelde voor G+P Totaalafbouw uit Zoetermeer.

Fijn afgewerkt

De baksteen ondergrond werd voorzien van een basislaag LFP 235. Dat zorgt voor een stuk zekerheid want de waterafstotende lichtgewicht pleister is uitermate spanningsarm zodat de kans op scheurtjes minimaal is. De afwerking wilden de bewoners niet te grof; vandaar dat Knauf HP 250 adviseerde. De waterafstotende afwerkpleister heeft een zeer fijne structuur, en hij vormt een ijzersterk koppel met de LFP 235.

Waterdicht advies

Belangrijk punt van aandacht in het advies waren de plinten en de maaivelddetails. Een goede afwerking van die bouwdelen is immers essentieel voor wooncomfort en levensduur van de gevel. Vandaar dat Knauf adviseerde om dat onderste deel van de gevel te voorzien van een laag UP310. De zandcementpleister is namelijk waterafstotend en heeft een hoge druksterkte, en dat is eigenlijk onontbeerlijk in het maaiveldgebied. Door een eindafwerking met de sokkeldichtpleister Knauf SD 180 is het stucwerk ter plaatse van het maaiveld goed waterdicht gemaakt. Een zeker gevoel voor de bewoners van dit prachtige huis!

Betrokken partijen

Aannemer

Allure Bouw BV te Rijssen

Verwerker

G+P Totaalafbouw te Zoetermeer