Winkel met stadsappartementen Purmerend

Midden in het centrum van Purmerend heeft een oud pand plaatsgemaakt voor een compleet nieuwe winkel met bovenwoningen. Om deze nieuwbouw goed passend te maken tussen twee andere winkelpanden, is gekozen voor het Skin gevelisolatiesysteem. Hiermee kon slank gebouwd worden met een hoge isolatiewaarde en een esthetisch mooi eindresultaat.

Slank bouwen met hoge isolatiewaarde

Midden in het centrum van Purmerend heeft een oud pand plaatsgemaakt voor een compleet nieuwe winkel met bovenwoningen. Deze nieuwbouw moest passen tussen twee andere winkelpanden en ook nog eens ruimte bieden voor een steeg.

De traditionele methode, een spouwmuur met isolatie en metselbaksteen, zou veel ruimte vergen. Door het Skin gevelisolatiesysteem aan te brengen op de ondergrond van kalkzandsteen en houten plaatmateriaal, kon slanker worden gebouwd. Uiteraard met meer ruimte binnenshuis tot gevolg! Er is gekozen voor de pleisterafwerking SM 700 PRO in plaats van een sierpleister, zodat de gevel ook qua uitstraling perfect past bij de traditionele panden in het centrum. Daarnaast is door het Skin systeem een hoge isolatiewaarde gehaald.

Het winkelpand met appartementen past letterlijk en figuurlijk mooi tussen de overige panden in de binnenstad van Purmerend.

Meer weten?

Tim de Boer
Commercieel Technisch Adviseur Stucsystemen

0625032447
tim.deboer@knauf.nl

Prestaties

  • Thermisch isolerend

Creating Room for Living
Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken of te verblijven. Want mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften. Daar is het bijvoorbeeld fijner wonen, prettiger werken of makkelijker leren. Meer over deze visie

Hoofdkantoor
Mesonweg 8 - 12
3542 AL Utrecht
Tel: 030 - 247 33 11
Fax: 030 - 240 96 90
Contact via e-mail

Productielocatie:
Logistiekweg 7
4906 AB Oosterhout

Knauf Techniek
Voor al je technische vragen.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel: 030 - 247 33 89
Fax: 030 - 240 96 97


Over Knauf
Disclaimer en Privacy

Colofon
Website door Zicht